REKLAMI GEÇ

“Türbelerimize sahip çıkacağız”

“Türbelerimize sahip çıkacağız”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pamukkale Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mahmut Çatlık, türbelerin koruma altına alınması için verdikleri önergenin meclis gündemine alınmamasına tepki gösterdi.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2014 Pazartesi, 14:41

MHP Pamukkale Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Mahmut Çatlık, Pamukkale ilçesi sınırları içerisinde yer alan Türk ve İslam medeniyetine hizmet etmiş Allah dostlarının türbelerinin bakımsız bir şekilde Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bırakılmasının Denizli için büyük bir ayıp olduğunu belirtti.

Türbelerin bakımının yapılması ve sahip çıkılması için Pamukkale Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı ilk toplantısında bir konuşma yapan ve konunun gündeme alınması için önerge veren Çatlık, “Denizlihaber.com’da Çağdaş Yenidede’nin hazırladığı Denizli Türbeleri yazı dizisini  erakla ve büyük bir üzüntüyle takip ediyorum. Anadolu topraklarına İslam’ı yaymak için, haçlı seferlerine karşı koymak için bu coğrafya da şehit olmuş, manevi duyguları, inançları ve bu vatana bağlılıkları en üst düzeyde olan Erenlerin yaşamlarının başardıklarının gelecek nesillere de aktarılması için yapılmış türbelerinin Vakıflar Genel Müdürlüğünün acizliğine bırakılması kadar utanç verici bir durum yoktur herhalde. Tamamı yıkılmak üzere olan bu türbelerin Sayın Başkanımızın öncülüğünde Vakıflar Genel Müdürlüğü’yle temasa geçilerek restore edilmeleri gerekmektedir” dedi.

“GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Tarihi ve kültürel zenginliklere sahip çıkmak adına çalışacaklarını ifade eden Çatlık, “Denizli bölge olarak çok önemli bir noktada. İlimizde bulunan türbeler ve kültürel zenginliklerde bunu gösteriyor. Bizler meclis üyeleri olarak bu hassas konularda üzerimize düşen görevi yapmalıyız ve gençlerimize tarihi ve kültürel değerlerimizi en iyi şekilde aktarmalıyız. Çünkü gençlerimizin büyük bir çoğunluğu şehrimizin geçmişini bilmiyor ve AVM kültürü ile yetişiyor. Pamukkale Belediyesi olarak gençlerimize geçmişi en iyi şekilde anlatıp, geleceğe en iyi şekilde hazırlamalıyız. Sosyal ve kültürel etkinliklere önem vermeliyiz” dedi.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Türbelerin ve kültürel zenginliklerin sahip çıkılması adına verdikleri önergenin gündeme alınmamasının konunun kapanacağı anlamına gelmediğini vurgulayan Çatlık, “Türbelerin korunmasının Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bırakılmasının hata olduğunu belirttiğimiz önerge gündeme alınmadı. Ancak bu konunun kapanacağı anlamına gelmez.  Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Çok Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 14 30Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 15 30Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu