REKLAMI GEÇ

Korkunç bilanço

Korkunç bilanço

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şube Başkanı Tevfik Karataş, Denizli’de trafik kazalarının ne derece büyük olduğunu DENİZLİHABER okuyucularına duyurdu. Karataş, yılın ilk 6 ayında Denizli’de 38 kişinin trafik kazalarında öldüğünü, 1418 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 11 Temmuz 2012 Çarşamba, 16:36

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şube Başkanı Tevfik Karataş, yılın ilk 6 ayında Denizli’de
38 kişinin trafik kazalarında öldüğünü, 2456 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Denizli kent merkezinde polis bölgesinde oluşan kazalar iç karartıcı nitelikte. Ocak ayından bu yana Denizli merkezde toplam 644 yaralanmalı kaza meydana gelirken 3 ölümlü kaza yaşandı. Haziran ayı dahil olmak üzere 2012’nin ilk 6 ayında kent merkezinde yaralanmalı ve ölümlü kazalarda toplam 3 ölü, 948 ise yaralanan var. Denizli, Jandarma bölgesinde ise durum yine Haziran ayı dahil olmak üzere ilk 6 ayda 20 ölümlü kaza meydana gelirken, 90 kaza ise yaralanmalı olarak kayıtlara geçti. Denizli İlçelerinde polis bölgesinde ise jandarma bölgesine yakın rakamlar sergilediğini belirten

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şube Başkanı Tevfik Karataş, ölümlü kazaların 15’i bulduğu yaralanmalı kazaların ise 812 olduğunu belirtirken, bu kazalarda 2456 kişinin yaralandığının altını çizdi. Karataş’ın sunduğu bilgilerde görülen aylara göre yaralanmalı kazaların sayısı ise şöyle: Ocak ayı içerisinde 77 yaralanmalı kaza olurken,Şubat ayında bu oran iki katına çıkıyor ve 155 yaralanmalı kaza meydana geliyor.

Karataş “Mart ayı içerisinde tekrar bir düşüş ile 130 yaralanmalı kaza oluşuyor. Fakat Nisan ayında yine 155 yaralanmalı kazayla trafik kazalarında artış başlıyor. Mayıs 220 kaza, Haziranda ise 211 kaza meydana geliyor” diye konuştu. Karataş, Denizli kent merkezi ve ilçelerde yaşanan toplam kazaların 6 bin 251 olduğunu bu kazaların 812’sinin yaralanmalı kaza olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı