REKLAMI GEÇ

Sürücüler dikkat!

Sürücüler dikkat!

Direksiyon başında telefonla konuşmak, alkollü araç kullanmaktan daha tehlikeli. Denizli Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Tevfik Karataş, cep telefonu ile konuşurken araç kullananlarda kaza olasılığının 4 kat arttığının altını çizdi.

/ DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2012 Çarşamba, 17:35

Denizli Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Tevfik Karataş, “Trafikte sürücülerin cep telefonuyla konuşurken seyretmeleri reflekslerini yüzde 18 azaltıyor. Araç kontrolünü ise yüzde 25 zayıflatıyor” dedi. Karataş, İngiltere’de Transport Reseach Laboratory (Ulaşım Araştırma Laboratuvarı)’nın gerçekleştirdiği uygulamalar sonucu ortaya çıkan sonucu da açıkladı. Karataş, cep telefonu ile konuşan bir sürücünün, alkollü bir sürücüden daha tehlikeli olduğunu savundu.

Karataş, “Saatte 110 km hız ile giden bir sürücünün ani durması söz konusu olduğunda normal fren mesafesi 31 metre iken, telefon ile konuşan bir sürücünün durma mesafesi 45 metre. Cep telefonu ile konuşurken, araç kullanmanın alkollü araç kullanmaktan çok daha tehlikeli olduğu, normal fren mesafesi 31 metre iken, alkollü araç kullanmada ani fren mesafesi 35 metre. Sürücünün cep telefonunu eli ile tutması mesafeyi 45 metre olarak yükseltiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı