REKLAMI GEÇ

Trafiğe çıkmadan önce emniyet kemerinizi takıyor musunuz?

Trafiğe çıkmadan önce emniyet kemerinizi takıyor musunuz?

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şube Başkanı Tevfik Karataş, sürücüleri emniyet kemerlerini takmaları konusunda uyardı. Emniyet kemerlerini araca biner binmez takmalarını, daha sonra aracın çalıştırılması gerektiğini belirten Karataş, emniyet kemeri takmanın inceliklerini anlattı.

/ DENİZLİHABER / 11 Temmuz 2012 Çarşamba, 16:32

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şube Başkanı Tevfik Karataş “Emniyet kemeri gövde ve karına iyice uyum sağlamalıdır. Bunun için de emniyet kemeri, kemer ile gövde arasına bir yumruk girecek şekilde bağlanmalıdır. Kemer çok sıkı olursa, kişide göğüs ve karın baskısı, sıkıntı ve stres yapar. Çok gevşek olursa da amacına hizmet etmez. Gevşek kemer üzerine vücudun hızla bükülmesi sonucu organlar yaralanır. Çarpma ve vurmaları önleyemez. Sıktığı gerekçesiyle emniyet kemeri omuz yerine koltuk altından geçirilirse işlevini yerine getiremez” diye konuştu.

Ölüm oranını yüzde 40 yüzde 60 azaltıyor
Emniyet kemeri kullanımlarının trafik kazalarında ölüm oranlarını yüzde 40, yüzde 60 oranında azalttığının altını çizen Karataş, 50 km hızda ani duruş 75 kilo ağırlığındaki insanın çarpma ağırlığını
30 misli arttırdığını belirtti. Bu ağırlık hesaplandığında ise 75 kg ağırlığındaki bir kişinin çarpma anında oluşturduğu ağırlık 2 ton 250 kg. Karataş, İngiltere ulaşım Araştırma Laboratuvarı analizlerine göre, ön koltukta oturan yolcuların tamamının emniyet kemeri takmasına rağmen, arka koltuk yolcularının emniyet kemeri takmamaları, ön koltukta oturanlara göre, yaralanma oranı 2 kat, fırlatılma oranları ise 7 kat daha fazla olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Arka koltuk yolcuları emniyet kemeri kullanmalı
Karataş, “Emniyet kemeri takmamış arka koltuk yolcuları en çok kafa, yüz ve boyun zedelenmelerine maruz kalmaktadır. Arka koltuk yolcularının en büyük yaralanma nedeni fırlatılmadır.Arka koltukta oturan yolcularda emniyet kemeri takmalıdır” diye konuştu. Emniyet kemeri kullanmayan sürücülerin ve yolcuların başı, arabanın ön paneline, yüzü ya da göğsünün direksiyona çarptığını kişinin arabadan fırladığına dikkat çeken Karataş, bu durum sonucu göğüs kemiği ve çok sayıda kaburga kırıklarının oluşmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Karataş “Emniyet kemeri kullanmıyorsanız, 30 km/s hızda çarptığınızda bile, ağır yaralanma riski çok fazladır. Emniyet kemeri takmamış yaralıların yüzde 70’i, 50 km/s’dan daha düşük bir hızda yol alırken yaralanmıştır. 50 km/s hızdaki bir çarpma, 4. kattan düşmeyle eşdeğerdir” dedi.

Emniyet kemeri takmak sizin yararınıza
Emniyet kemeri takmayan sürücülerin karıştığı kazalarda, ölüm oranının 4 kat fazla görüldüğünü,
emniyet kemeri takılıyken saatte 100 km hıza kadar olan kazalarda kişilerin kurtulma şansının olduğunu belirten Karataş “Kemer takılmadığında ise 20 km hızdan itibaren ölüm riski doğuyor. Çocukların yolculuk sırasında, mutlaka arka koltukta, emniyet kemeri takılı biçimde veya çocuk koltuğunda oturtulması gerekmektedir. Otobüsle yapılan yolcu taşımalarında bir kaza meydana geldiğinde, yaralanma ve ölümler uyuyan yolcularda daha yüksek oranlarda görülmektedir. Bu nedenle otobüslere yolcuların emniyet kemerlerini takmaları kendi yararlarınadır” diye konuştu. “Emniyet kemerini polis için değil kendi can güvenliğimiz için takalım” diyen Karataş, Karayolları Trafik Kanunun 78/1-a maddesine göre de emniyet kemeri bulundurulması zorunluluğu olan araçlarda emniyet kemeri bulundurmamak ve kullanmamak, 72.00 TL.para cezası uygulandığını ve 15 ceza puanı işleneceğini dile getirdi.Karataş
“Halkımız emniyet kemeri kullanımının “parasız bir hayat sigortası” olduğunu unutuyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı