REKLAMI GEÇ

34. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali nefes kesti

34. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali nefes kesti

Sarayköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 34. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali’nde Türkiye’nin en iyi 135 devesi kıran kırana mücadele etti. Binlerce kişinin katıldığı deve güreşi festivalinde görsel şölen yaşandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ocak 2018 Pazartesi, 12:35

Sarayköy Belediyesi ev sahipliği ile 34. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali düzenlendi. Türkiye’nin ilk ve tek doğal arenası olan Sarayköy güreş alanında Ege, Marmara ve Akdeniz’in en iyi 135 devesi boy gösterdi.

Çekişmeli ve heyecanlı geçen deve güreşine AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, Denizlispor Başkanı Mustafa Üstek, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı 34. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali’nde bir tarafta vatandaşlar mangal keyfi yaşarken diğer tarafta ise güreşin heyecanını vardı. Sarayköy Belediyesi tarafından her ayrıntının düşünüldüğü festivalin Güreş Ağası Mehmet Fidan oldu.

Heyecanın ve coşkunun hakim olduğu deve güreşinde dereceye giren develerin sahiplerine Denizli Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sarayköy Kaymakamlığı, Sarayköy Belediye Başkanlığı ve Ağalık kupası takdim edildi.

34. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali’ne katılan herkese teşekkür eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “İşin içinde kardeşlik, dayanışma, barış, hoşgörü varsa biz her zaman herkesin yanındayız. Bir belediyenin görevi ne kadar alt yapı ve üst yapıyı düzeltmekse bu kardeşliği ve dayanışmayı pekiştiren kültürel değerlerimizi de elbette desteklemek ve onların yanında olmakta diğer görevimiz olmalıdır. Bu güreş organizasyonu yapılıncaya kadar büyük emek gerekiyor. Bugün 34 yıldır belki de 100 yıldır bu güreşin organizasyonunu yapan deveci büyüklerimizden Allah razı olsun. Bugün 2017’nin en çok ses getiren ve 2017 yılını kapatırken hafızalardan hiç eksilmeyecek büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Pehlivan develerle birlikte bu güzel görsel şöleni hep birlikte izleyeceğiz. Bizler yüzleri güldüren, kalpleri sevindiren, kaynaşmayı getiren her şeyde sizlerin yanında olacağız. 2018 yılının sizlere sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

34. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali’nin büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirten AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “2017 yılı sağlık, sıhhat, bereket içerisinde geçti. Allah ülkemizi daha kötü olaylardan senaryolardan korusun. 2018 yılı Allah’ın izniyle hepimiz için daha iyi bitecek. Hepinize aileniz ile birlikte mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum. 2018 yılı hepinize hayırlı olsun” dedi.

“Düğününüz hayırlı olsun” diyerek konuşmasına başlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci de, “2017 yılını Sarayköy güzel bir organizasyonla uğurluyor. 2018 yılı inşallah Denizlimize, Sarayköyümüze, ülkemize ve İslam alemine huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı