REKLAMI GEÇ

Cezaevi değil, sosyal tesis

Cezaevi değil, sosyal tesis

Sarayköy Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda düzenlenen törenle futbol halı sahası ve mahkumlar tarafından mermer üzerine yapılan resim sergisinin açılış töreni gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 13 Ocak 2010 Çarşamba, 17:03

Törene Vali Yavuz Erkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Bingöl, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Sarayköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Sarayköy Belediye Başkanı Orhan Karaköse, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Denizli D Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Ensar Çelik, Sarayköy Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Özer Duman, Hakimler, Savcılar, Daire Müdürleri ve davetliler katıldı.

Sarayköy Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Özer Duman, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kurumun 2005 yılında açık cezaevine dönüştürüldüğünü, 45 personel ve 20 iş kolunun bulunduğunu söyledi. Hükümlülerin işkollarında aldıkları maaşla ailelerine maddi anlamda yük olmadıklarına dikkat çeken Duman, açılacak futbol sahasında hükümlülerin yanı sara vatandaşlarında yararlanabileceğini sözlerine ekledi.

Sarayköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu da, Sarayköy’ün önümüzdeki 10 yılda daha da ileriye gideceğini, Sarayköy Açık Ceza İnfaz Kurumunun Sarayköy’ün sinerjisinde önemli bir parça olduğunu söyledi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, cezaevinde sosyal tesis ve futbol sahasının yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, yapılan sosyal tesislerin hükümlüler ve ailelerine çok katkı sağlayacağını belirtti.

Vali Yavuz Erkmen, hükümlülerin en kısa zamanda cezalarını bitererek ailelerinin yanına dönmelerini arzu ettiklerini ifade ederek, “Sarayköy Açık Ceza İnfaz Kurumunda düzen ve güzellik var. İnsanın içinden cezaevi demek gelmiyor. Hep bu anlamda gördük ve bundan sonra da böyle göreceğiz. Ne burada ne de diğer cezaevlerinde kimse olmasın. En kısa sürede sevdiklerinin yanına yuvalarına dönmelerini ve buradan ders çıkararak buralara tekrar dönmemelerini istiyoruz. Tüm ülkede sevginin hakim olmasını istiyoruz. İnsanlar birbirlerini sevdikçe çok daha iyi ortamlar oluşur. Sevgiden hiçbir zaman uzaklaşmamalıyız. Birbirimize karşı hoşgörülü olalım. Bize fayda getirecek şey, birlik ve beraberliktir. Her zaman böyle sevgi içinde bir yaşam diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz Erkmen ve katkıda bulunanlara plaket ve mermer üzerine yapılan resimler takdim edildi. Tören mermer üzerine yapılan resim sergisinin açılışı ile devam etti. Türkiye’de ilk kez Sarayköy Açık Ceza İnfaz Kurumunda yapılan mermer üzerine resim sergisi davetlilerin büyük ilgisini çekti.

Heyet daha sonra futbol sahasının ve sosyal tesislerin açılışını gerçekleştirdi. Adalet Bakanlığı tarafından yaptırılan ve 45 bin TL’ye mal olan Sosyal Tesisin ve Sarayköy Ceza İnfas Kurumu ve Denizli İl Özel İdaresi işbirliğiyle yaptırılan ve 72 bin TL’ye mal olan sentetik çimli halı sahanın açılış kurdelasının kurdelenin kesilmesinin ardından, Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri halı sahada incelemede bulunarak futbola dair hünerlerini sergilediler. Renkli görüntülere sahne olan sahanın açılış töreninin ardından protokol üyeleri hapishane bünyesindeki sera ve diğer işkollarını ziyaret ettiler ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Vali Yavuz Erkmen ve beraberindeki heyet son olarak Sarayköy Kaymakamlığını ziyaret ettiler. Buradaki ziyarette Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu tarafından Vali Erkmen ve protokol üyelerine Sarayköy ilçesinin imkanları ve sorunlarını kapsayan bir brifing verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı