REKLAMI GEÇ

Rusya, Sarayköy’ün Papaz Eriği’nden vazgeçemiyor

Rusya, Sarayköy’ün Papaz Eriği’nden vazgeçemiyor

Uçak krizinin ardından Türkiye’den domates almamaya başlayan Rusya, Sarayköy’de üretilen papaz eriğine ambargo koymadı. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 19 Mayıs’ta başlayacak festivallerinde papaz eriğinin de tanıtımını yapacaklarını söyleyerek, “Rusya papaz eriğinin en önemli alıcısı. Şu anda tırlarla Rusya’ya erik gidiyor” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2017 Cuma, 12:32

Uçak krizinin ardından Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler yeniden yoluna girdi. İlişkilerin normalleştiği açıklandı, ancak anlaşma sağlanamayan konu domates oldu. Bu durum domates üreticisinin belini büktü.

Aynı Rusya, üretim üstlerinden olan Sarayköy’ün paraz eriğine ambargo koymadı. 19-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Sarayköy Milli Mücadele Katılış Yıldönümü ve 13.Tarım ve Kültür Festivali’nin duyurusu için Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Başkan Ahmet Necati Özbaş, “Festival kapsamında papaz eriğinin tanıtımını yapacağız. Papaz eriği Sarayköy için çok önemli. 2 bin 800 dekar alanda yılda ortalama 2 bin ton erik rekoltesi oluyor. Rekoltenin büyük bir bölümü Rusya’ya gidiyor. Ruslar, Papaz eriğini çok seviyor. Bu yıl fırtına oldu, erikler dallarından düştü, erik kaybı fazla ama yine de tırlarla Rusya’ya papaz eriği gönderiyoruz” dedi.

FESTİVAL, ATA’NIN SAMSUN’A ÇIKTIĞI GÜN BAŞLIYOR
Sarayköy Milli Mücadele Katılış Yıldönümü ve 13.Tarım ve Kültür Festivali 19 Mayıs günü başlayacak. Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gün, Atatürk, Milli Mücadele kahramanları ve tüm şehitler için mevlüt okutulacak. Ardından çeşitli sanat, kültür ve spor aktiviteleri olacak. Aynı gün, 5 milyon 300 bin TL’ye malolacak olan Kültür Merkezi’nin temeli atılacak.
20 Mayıs Cumartesi günü En İyi Papaz Eriği, En Güzel Koç, En Güzel Buzağı yarıyması düzenlenecek ve akşam saatlerinde Eda İpek konser verecek.
21 Mayıs Pazar günü, Sığma mahallesi Anzak mevkisinde Off-Road yarışması yapılacak. Akşam saatlerinde Açık Pazar Yeri’nde Aleyna Tilki ve Emre Aydın konseri düzenlenecek. 24 Mayıs Çarşamba günü ise, Sarayköy’ün milli mücadeleye katılışının 98.yılı törenlerle kutlanacak.
Başkan Özbaş, festivale tüm halkın davetli olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı