REKLAMI GEÇ

Türkiye’nin renkleri aynı salonda buluştu

Türkiye’nin renkleri aynı salonda buluştu

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları Federasyonu’nun birlikte düzenlediği yarışmada 17 ekipten 533 dansçı, Türkiye’nin birçok yöresinden halk oyunlarını sahneledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2017 Pazartesi, 18:53

Hasan Güngör Spor Salonu’nda düzenlenen Halk Oyunları İl Birinciliği’nde 17 ekip dereceye girebilmek için yarıştı. 533 dansçı sahnede en iyi performanslarını ortaya koydu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları Federasyonu Denizli Temsilciliği’nin birlikte gerçekleştirdiği organizasyonda minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde okul ve kulüp yarışmalarında ekiplere, uyum ve performansları dikkate alınarak, halk oyunları milli hakemlerinden oluşan 7 kişilik jüri tarafından puan verildi. Açılış seremonisinde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Tayfun Güven, halk oyunlarının kültür ve medeniyetler beşiği olan Türkiye’nin ne kadar büyük bir zenginliğe sahip olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

Yarışma sonunda dereceye girenlere kupa ve madalyaları yetkililer tarafından verildi. Yarışmada kulüpler geleneksel düzenlemesiz dal yıldızlarda Yüksek Çıta Spor Kulübü, gençler ve büyüklerde Sarayköy Spor Kulübü, kulüpler düzenlemeli dal miniklerde Çengi Gençlik Spor Kulübü, yıldızlar ve gençlerde Sarayköy Spor Kulübü, büyüklerde ise Destan Halk Oyunları Kulübü birinci oldu. Okullar düzenlemesiz dalda ise miniklerde Atatürk İlkokulu, yıldızlarda Atatürk Ortaokulu, gençlerde Cumhuriyet Lisesi, okullar düzenlemeli dalda miniklerde Buldan Ahmet Terzioğlu İlkokulu, yıldızlarda Sarayköy Atatürk Ortaokulu ve gençlerde Cumhuriyet Lisesi birincilik ipini göğüsledi. Birinci olan ekipler, grup yarışmalarında Denizli’yi temsil edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı