REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de üç çocuk hayvanlar için seferberlik başlattı

Sarayköy’de üç çocuk hayvanlar için seferberlik başlattı

Sarayköy’de yaşayan 11 yaşındaki Funda Nur Dinçsoy, 12 yaşındaki Mucize Gergili ve 11 yaşındaki Zekiye Şen sokak hayvanları için seferberlik başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2017 Perşembe, 10:01

Sarayköy’de üç öğrenci sokak hayvanları için seferberlik başlattı. Atatürk Ortaokul 5. Sınıf öğrencileri 11 yaşındaki Funda Nur Dinçsoy, 12 yaşındaki Mucize Gergili ve 11 yaşındaki Zekiye Şen kendi bilgisayarında sokak hayvanları için afişler hazırladı. Hazırlanan afişler, duvarlara ve ağaçların gövdelerine asıldı.

“Bir yerde sokak hayvanları sinden kaçmıyorsa o yerde yaşayın. Çünkü o yerde yaşayan diğer insanlar merhametlidir”, “Dostlarımızı için uygun yerlere bir kap su koymayı unutmayalım”, “Bizim gibi can taşıyorlar ve bu dünyada bizim kadar yaşam hakkına sahipler”, “Kapınızın önüne koyacağınız bir kap su size mutluluk, onlara hayat verir” yazılı afişlerle Sarayköy’ün dört bir tarafını donattılar.

Öğrencilerden Zekiye Şen, “Biz üç arkadaş yolda yürürken, kuyruğu kesilmiş kedi gördük. İçimiz acıdı. Hem hayvanlara uygulanan şiddeti hem de onların ihtiyacı olan su ve yemek konusunda ağabeylerimize, ablalarımıza farkındalık yaratmak için böyle bir kampanya başlattık. Sarayköy’de hiçbir hayvanın aç susuz kalmasını istemiyoruz. Hayvanlara işkence yapılmasını da asla kabul etmiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı