REKLAMI GEÇ

Adaylık başvurusunda kadın indirimini reddetti

Adaylık başvurusunda kadın indirimini reddetti

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Berrin Serim, kadın adayların başvuruda düşük ücret ödemeleriyle ilgili “pozitif ayrımcılık” uygulamasını reddetti.

/ DENİZLİHABER / 25 Kasım 2013 Pazartesi, 09:37

ŞENGÜL BOZ
DP kökenli bir aileden gelen, ismi de Adnan Menderes’in eşi Berrin Menderes’ten esinlenerek konulan Berrin Serim, siyasette yeni değil. 1999 yerel seçimlerinde DYP’den Belediye Meclis üyesi seçilen Serim, dönemin belediye başkanı AhmetÇelikak’a muhalefetiyle tanınıyor.

Sohbetimizde siyaseti aileden öğrendiğini anlatan Serim, “Benim belediye meclisi üyesi olduğum dönemde belediye başkanlığı yapan Ahmet Çelikak’a teşekkür etmek isterim. Çünkü, belediyeciliği ve muhalefeti o öğretti. O susturmaya çalıştıkça, ben doğruları söylemeye devam ettim. Dik duruşu, mücadeleyi ve siyaset yapmayı onun döneminde öğrendim” dedi.

“BELEDİYECİLİĞİ İYİ BİLİRİM”
“Sarayköy’ün sorunlarını da belediyeciliği de iyi bilirim” diyen Serim, neden aday adayı olduğunu şöyle anlattı:
“Ben, bugüne kadar kendim ve ailem için çalıştım. Şimdi de Sarayköy için çalışmak istiyorum. Biri ziraat mühendisi, diğeri avukat iki oğlum var. Benim referanslarım oğullarım. Birçok kişi beni vazgeçirmek istedi. Belediye başkanlığının zor olduğunu söylediler. Ancak benim alfabemde bu üç harf yok. Ben zor diye bir kelime bilmem. Hep zorları başardım. Belediye başkanlığını da en iyi şekilde, yapacağımı biliyorum. Sarayköy’de ticaretle uğraştım. Köylüsünden kentlisine herkes beni bilir. Eğer aday gösterilirsem, tek bir hedefim olacak, o da ‘Sarayköy ilçesi varmış’ dedirtmek. Bunun için belediye başkanlığına talip oldum.”

DÜŞÜK TARİFEDEN ADAYLIĞA HAYIR
Siyasette pozitif ayrımcılık istemediğini dile getiren Berrin Serim, AK Parti’de adaylık başvurusu için belirlenen rakamda kadınlara indirim uygulandığını, pozitif ayrımcılıkla kadın adaylardan yüzde 50 daha az ücret alınmasını kabul etmeyip tam ücretten ödeme yaptığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı