REKLAMI GEÇ

EN ACI NÖBET

EN ACI NÖBET

Menderes Nehri’nde alabora olan tekneden düşen ve bir daha haber alınamayan Kara Pilot üsteğmen Burak İz’i arama çalışmaları sürüyor. Yakınları ve arkadaşları dört gündür nehir kenarında nöbet tutuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Şubat 2015 Cuma, 11:52

Sarayköy’de Menderes Nehri’ne düşen Kara Pilot Üsteğmen Burak İz’i arama çalışmaları sürüyor. Arama kurtarma ekiplerinin üç gündür aralıksız süren çalışmaları şimdilik sonuç vermedi.  Üsteğmen İz’in yakınları ve arkadaşları her gün kurtarma çalışmalarını takip etmek için Menderes Nehri’ne gelirken, umutlarını kaybetmediklerini söylüyor.

14 KM İÇİNDE AMA…
Üsteğmen Buriz İz ve üç arkadaşının alabora olan tekne nedeniyle nehre düştükleri yer ile Kuyucak’taki hidroelektrik santrali arasında kalan bölgede yoğunlaşan çalışmalar şimdilik sonuç vermedi. Yetkililer Üsteğmen İz’in barajı aşamayacağını bu nedenle çalışmaların bu bölge içinde kaldığını belirtirken, Feslek’teki regülatörü de geçmiş olamayacağı belirtiliyor. Fakat kazanın yaşandığı gün Feslek’teki regülatör kapaklarından birinin 40 santim açık olması çalışmaların iki ayrı noktada yoğunlaşmasına neden oldu.

REGÜLATÖR-BARAJ ARASI
Arama kurtarma ekipleri, çalışmaların üçüncü gününde regülatör ile hidroelektrik santrali arasında kalan bölgeyi inceleme altına aldı. Menderes Nehri’nin taşıdığı alüvyon nedeniyle görüşün sıfır olması su altı çalışmalarının önüne geçiyor. Bu nedenle ekipler karadan ‘gözle tarama’ yapıyor. Regülatör ile hidroelektrik santrali arasındaki mesafeyi nehrin her iki yakasından tüm gün tarayan ekipler, Üsteğmen Burak İz’e rastlayamadı.

GERİYE DÖNÜŞ BAŞLIYOR
AFAK, UMKE, jandarma, polis ve itfaiye ekiplerinden oluşan arama kurtarma birimleri bugün Feslek’ten olayın yaşandığı Sarayköy’e kadar 8 kilometrelik bir hattı yeniden taramaya başladı. Yine nehrin her iki yakasından ekipler halinde yapılacak taramada Üsteğmen İz’in bulunması planlanıyor. Kazanın  yaşandığı bölgeye kadar yapılacak taramalara 80 kişilik bir ekip katılıyor.

PİLOT ARKADAŞLARI DA GELDİLER
Diğer yandan arama noktalarında Üsteğmen Burak İz’in yakın ve arkadaşlarının endişeli bekleyişleri sürüyor. İz’in sağ bulunduğu haberini almak isteyen yakınları sık sık çalışmalar hakkında kurtarma birimlerinden bilgi alırken dün İstanbul 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı’ndan pilot arkadaşları da arama çalışmalarını izledi.

GÜNLER SONRA ÇIKABİLİR
Diğer yandan arama çalışmalarına Ege Ordu Komutanlığı’na bağlı helikopterler de zaman zaman destek oluyor. Termal kameralarla taranan Menderes Nehri şimdilik Üsteğmen Burak İz’i geri vermedi. Geçtiğimiz yıl bir trafik kazasında nehre düşen Birol Baskın adlı bir gencin cenazesi olaydan 10 gün sonra su yüzüne çıkmıştı.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı