REKLAMI GEÇ

Gölette bot alabora oldu: Pilot üsteğmen kayıp

Gölette bot alabora oldu: Pilot üsteğmen kayıp

Sarayköy İlçesi’nde, aralarında Hava Pilot Üsteğmen Burak İz’in de bulunduğu 4 kişinin bindiği lastik bot Menderes Nehri’nde alabora oldu. Pilot Üsteğmen İz akıntıya kapılarak kaybolurken, diğer üç kişi yüzerek kurtuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Şubat 2015 Salı, 14:20

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
İstanbul’daki 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı’nda görevli Pilot Üsteğmen Burak İz, izinli olarak geldiği Denizli’nin Sarayköy İlçesi’nde bugün saat 10.30 sıralarında ördek avlamak için 3 arkadaşıyla lastik bota binerek Menderes Nehri’ne açıldı. Kabağaç Mevkisine geldiklerinde, bir ağaç dalına takılan bot alabora oldu. Akıntıya kapılan Pilot Üsteğmen Burak İz kaybolurken, diğer üç kişi bir ağaç dalına tutunmayı başardı. Bu kişiler yüzerek kıyıya çıkıp kurtuldu.

İTFAİYE DALGIÇLARI ARAMAYA BAŞLADI
Kaybolan Pilot Üsteğmen İz’in bulunması için Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri bölgeye gönderildi. Ancak, Deniz AFAD ekibinin sualtı biriminin 1.5 yıl önce kapatılması nedeniyle müdahalede bulunamazken, sadece karadan arama yapabildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden yardım istendi ve olaydan yaklaşık 2 saat sonra bölgeye itfaiyenin dalgıç ekibi geldi. Botla nehre açılan dalgıçlar Pilot Üsteğmen Burak İz’i bulabilmek için su altında arama çalışmalarına başlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı