REKLAMI GEÇ

O anda regülatör kapağı açıkmış!

O anda regülatör kapağı açıkmış!

Sarayköy İlçesi’ndeki Büyük Menderes Nehri’nde önceki gün içinde bulunduğu botun alabora olması sonucu kaybolan Kara Pilot Üsteğmen 26 yaşındaki Burak İz’i arama çalışmalarından halen sonuç alınamadı. Olay anında Feslek mevkiindeki regülatör kapağının açık olduğunun ortaya çıkması üzerine gün boyu Feslek-Kuyucak arasında kalan bölge tarandı.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 5 Şubat 2015 Perşembe, 17:12

Menderes Nehri’nde kaybolan Kara Pilot Üsteğmen 26 yaşındaki Burak İz’i arama çalışmaları bugün de devam etti.

Ege Ordu Komutanlığı’nın termal kameralı bir helikopteri havadan sürekli 15 kilometrelik nehir hattını taradı. Karadan ise Denizli Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipmleri (UMKE) ve jandarma nehir kenarında arama yaptı.

Nehir içinde ise Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gelen Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK) ile Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın arama kurtarma biriminin balık adamları kayıp Pilot Üsteğmen Burak İz’in bulunması için nehirde dalış yaptı. Ancak görüş mesafesinin az olması nedeniyle ekipler nehri yürüyerek taradı.

DENİZLİHABER OLAY YERİNDE
Denizlihaber’den Selami Aydın, bugün olay yerinde arama çalışmalarını takip etti. Aydın, arama çalışmalarının seyrini değiştiren o bilgiye ulaştı. 

O GÜN KAPAK AÇIKMIŞ!
Pilot Üsteğmen Burak İz’in kaybolduğu gün Feslek mevkiindeki regülatör kapağının açık olduğu ortaya çıktı. Üsteğmen’in kapaktan geçmiş olabileceği ihtimali üzerine Feslek ile Kuyucak arasında kalan bölgede tarama çalışmaları yapıldı.
Yarın da Feslek Mevkii’nden olayın gerçekleştiği Kabaağaç mevkiine kadar olan 9 kilometrelik bölümün taranacağı öğrenildi.

Bu arada Pilot Üsteğmen İz’in yakınları da sürekli nehir kenarında dolaşarak sazlıkları taradı. Bu arada Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun da olay yerine gelerek çalışmaları yönlendirip, bilgi aldı. Kızılay da arama kurtarma çalışmalarına katılanlara yiyecek ve içecek dağıttı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı