REKLAMI GEÇ

Sarayköy Acısu Mahallesi sakinlerinin çöp isyanı

Sarayköy Acısu Mahallesi sakinlerinin çöp isyanı

Sarayköy’ün Acısu Mahallesi’nde bir süredir çöp isyanı yaşanıyor. Zaman zaman hayvan ölülerinin de atıldığı iddia edilen bölgede oluşan kirlilik ve yayılan koku mahalleliyi isyan ettiriyor. Sık sık su sorunu da yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri ilgi bekliyor. Belediye Başkanı Özbaş, ‘gelişigüzel çöp atılmamasını’ istedi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2020 Cumartesi, 15:44

Sarayköy’ün 400 nüfuslu Acısu Mahallesi’nde her yaz döneminde kronik hale geldiği öne sürülen sorunlar yine baş gösterdi. Mahallede çöplerin toplanmadığını ve suların kesildiğini ileri süren mahalleli isyan etti. Mahalle sakinlerinden Nihat Öner yaz günlerinde suların sıklıkla kesilmesiyle sağlık sorunlarından endişe ettiklerini belirterek, “Kesintiler nedeniyle temizlik gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılamakta zorlanıyoruz. Çöplerle birlikte çocuklarımızda bit ve uyuz görülecek diye korkuyoruz” dedi.

HER YER ÇÖP VE HAYVAN ÖLÜSÜ YIĞINI
Mahallenin 300-400 metre yakınına atılan çöplerin ve hayvan ölülerin en az 2 ay temizlenmediğini öne süren Öner, “Çöplerden ve hayvan ölülerinden dolayı mahallede çok kötü bir koku var resmen yaşanmayacak şekilde. Her yer sinek doldu. Çöplerle ve sineklerle alakalı olarak başvurular yaptık ancak sonuç alınamadı. Acısu Mahallesi yaşanmayacak bir hale geldi. Hepimiz büyük rezillik çekiyoruz” dedi.

KARACA DA GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Acısu’da yaşananları kısa süre önce CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da gündeme getirmiş, “Burası çöplük değil, Sarayköy-Acısu Mahallemiz” paylaşımı yapmıştı. Çöplerin düzenli toplanmadığını, ilaçlamanın yapılmadığını, ayda en az 3-4 kez su kesintisinin yaşandığını öne süren Karaca, insan sağlığının hiçe sayıldığını ifade etmişti.

ÖZBAŞ “DÜZENLİ OLARAK İLAÇLAMA YAPIYORUZ”
Konuyla ilgili açıklama yapan Sarayköy belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş bütün mahallelerin tek tek ilaçlandığını, hiçbir aksaklık olmadığını belirtti. Özbaş, “ Tüm uyarılarımıza rağmen vatandaşlar çöpleri ve inşaat atıklarını gelişigüzel atıyorlar, biz düzenli olarak temizlemeye devam ediyoruz. İlaçlamalarımız da bütün mahallelere düzenli olarak yapılıyor. Ancak yağmurlu havalarda biraz aksaklık oluyor. Onun dışında ilaçlama düzenli bir biçimde devam ediyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı