REKLAMI GEÇ

Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş, ilçenin korona bilançosunu açıkladı

Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş, ilçenin korona bilançosunu açıkladı

Sarayköy’de bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından evinde karantina uygulaması dikkatleri bu ilçeye çevirdi. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, katıldığı bir televizyon programında ilçedeki koronavirüs bilançosunu açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2020 Perşembe, 18:47

Sarayköy’de koronavis belirtileri üzerine hastaneye başvuran 2 çocuk babası 40 yaşındaki A.U.K’nın test sonucu pozitif çıkmış, hastanede tedavi altına alınmış, evinde de karantina uygulaması başlatılmıştı.

Bu gelişme dikkatleri Sarayköy’e çevirirken, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, katıldığı bir televizyon programında ilçenin koronavirüs bilançosuna ilişkin açıklamalar yaptı.

Bugüne kadar alınan tedbirlerin uygulanma aşamasında ciddi çaba sarf edildiğini belirten Özbaş, “Vatandaşlarımız alınan tedbirlere uydu. Maske, sosyal mesafe konularına dikkat ettiler, işlerini sokağa çıkma yasağına göre ayarladılar. Biz de ilçe yöneticileri olarak başta sağlık hizmetleri olmak üzere tedbirlerin en iyi şekilde uygulanmasını sağlamak için çalıştık” dedi.

İlçede bu güne kadar görülen pozitif vakalara değinen Özbaş, “Sarayköy birçok kentin kesiştiği bir noktada yer alıyor. İlçenin birçok giriş çıkışı var. Buna rağmen bu güne kadar bizim bildiğimiz 13-14 tane enfekte olmuş vakamız oldu. Vefatımız yok” diye konuştu.

İlçede tek yaşayan 65 yaş üstü 585 kişiyi tespit ettiklerini ve bu kişilere ulaştıklarını anlatan Özbaş, “Bir hafta içinde bu vatandaşlarımızın tamamına ulaştık. Tüm telefon numaralarını aldık. İhtiyaçlarını belirledik ve karşıladık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı