REKLAMI GEÇ

Sarayköy Belediyesi’nden muharrem iftarı

Sarayköy Belediyesi’nden muharrem iftarı

Muharrem ayı dolayısıyla matem orucu tutan Alevi vatandaşlara Sarayköy Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi. Her yıl geleneksel hale gelen iftar yemeği için vatandaşlar Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2021 Çarşamba, 11:16

Sarayköy Belediyesi, Alevî-Bektaşî vatandaşlar için düzenlediği Muharrem ayı iftar yemeği geleneğini sürdürüyor. Geçen yıl pandemi nedeniyle düzenlenemeyen iftar yemeğinin bu yıl 7’ncisi yapıldı.

Atatürk Mahallesi’nde düzenlenen iftar yemeğine ilçede ikamet eden tüm Alevi vatandaşlar katıldı. Alevî-Bektaşî vatandaşların bir araya geldiği iftar yemeğine Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan katıldı.

Vatandaşların matem oruçlarını açmasının ardından Alevi dedesi tarafından okunan dua ile iftar programı sona erdi.

Programın sonunda konuşma yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Acımız bir, sevincimiz bir. Ben 8 yıl içerisinde hizmetkarınız olarak bu görevi yapmaya çalışıyorum. Mahallemize hizmet vermeye, vatandaşlarımızın dertleriyle dertleşmek, onların sorunlarını çözmek adına elimden gelen gayretleri gösteriyorum. Mahalle sakinlerimizin ve muhtarlarımızın destekleriyle hep beraber sorunları çözmeye çalışıyoruz. Sizler talep ettikçe, sorunlarınızı çözmek adına bu kardeşiniz görevde olduğu sürece hiç merak etmeyin tüm mahallelerimizin emrinde, hizmetinde olmaya devam edeceğim. Sizin acınız benim acımdır, sizin sevinciniz benim sevincimdir” dedi.

“GÖRÜNDÜĞÜMÜZÜ HİSSETTİRDİ” Dede rehberi, ve Alevilerin hocası olarak bilinen Güney Kalkan ise “Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş, alevi topluluğuna karşı çok duyarlı davrandı. Allah razı olsun. Bizim var olduğumuzu, göründüğümüzü hissettirdi. Bizim için sevinç ve gurur verici bir durum. Oruç açma yemeğimizi verdi. Allah bin kere razı olsun. Çok memnunum bana mutluluk veriyor. Bizim için oruç lokması veren başkaları da oldu ama hep aklında olan geleneksel hale getiren Ahmet Başkanımız oldu. Allah razı olsun. Diğerleri bir yerlerden esindi, birilerine iyi görünmek belki de halk için yaptı onu bilemem. Sayın başkanımız geleneksel hale getirdi. Allah razı olsun ondan” dedi.

Belediye Başkanı Özbaş’ın düzenlediği iftar yemeğinden dolayı mutlu olduklarını ve önemsendiklerini hissettiklerini belirten 81 yaşındaki Hasan Avcı, “ Bizim için her yıl düzenlediği iftar yemeğinden dolayı çok mutluyuz. Bizi önemsediği için Başkanımıza teşekkür ederiz. Rabbim daha çok imkân versin daha çok hizmetler yapsın” diye konuştu.

Fatma Avcı, “Eskiden aile içinde birbirimizle iftar ederdik. Şimdi böyle olması çok güzel oldu. Her birlikte, birlik içindeyiz. Ahmet oğlumdan Allah razı olsun. Çok güzel düşünmüş” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı