REKLAMI GEÇ

Sarayköy Bölgesi’ndeki toplulaştırma çalışmaları sürüyor

Sarayköy Bölgesi’ndeki toplulaştırma çalışmaları sürüyor

Devlet Su İşleri tarla içi geliştirme ve toplulaştırma çalışmaları doğrultusunda Sarayköy Bölgesi’ne yaptığı çalışmalarda bugüne kadar 19 bin 570 hektar alanı düzenledi ve tapularını hak sahiplerine dağıttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2019 Pazartesi, 10:34

2018 yılında tarla içi geliştirme ve toplulaştırma çalışmaları yetkisini alan Devlet Su İşleri Sarayköy Bölgesi’ndeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu güne kadar 19 bin 570 hektar alanı elden geçiren ve düzenlemeye tabi tutan DSİ, tarımda verimliliği artıran çalışmada yeni düzenleme ile hak sahiplerine tapularını dağıttı.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Denizli Sarayköy Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi kapsamında 5 İlçe 34 Mahallede toplam 19 bin 570 hektar alanda toplulaştırma ve tarla içi hizmetleri geliştirme projesi uygulanmakta olduğunu açıkladı.

Genel Müdür Aydın, “Proje sahasındaki yer alan 34 mahallede 136 bilgilendirme toplantısı ve diğer kurumlar ile paydaş toplantısı yapılarak yaklaşık 7000 kişiye arazi toplulaştırması konusunda bilgi verildi. Proje kapsamında bulunan 34 Mahallede 19.570 hektar alanda sosyal yapı etüt raporları, kadastro parselleri alan kontrolleri, toprak etüt ve haritalama, blok planlama ve mülakat çalışmaları ve havza analizleri ve blok yüzey tahliyeleri, derecelendirme çalışmaları tamamlandı ve mahallinde askıya çıkılarak sonuçlandırıldı. Blok içi dağıtım ve parselasyon işlemleri devam etmektedir” dedi.

Diğer taraftan Baklan İlçesi Merkez, Kavaklar ve Hadim Mahalleleri’nde, Sarayköy İlçesi Kumluca, Gerali ve Caber Mahalleleri’nde 2 bin 697 hektar alanda yer teslimi çalışmalarının tamamlandığını da dile getiren Müdür Aydın, “Tamamlanan 2697 hektar alan Baklan İlçesi Kavaklar ve Hadim mahallelerinde 912 hektar alanın tescil işlemleri tamamlanmış olup tapuları teslim edilmiştir. Baklan İlçesi Merkez mahallesinin 800 hektar alının kadastro kontrolleri tamamlanmış olup tapu müdürlüğünde tapuların yazımı devam etmektedir. Sarayköy İlçesi Kumluca, Gerali, Caber ve Uyanık mahallerinde ise 985 hektar alanın kadastro kontrolleri devam etmektedir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı