REKLAMI GEÇ

Sarayköy Köprübaşı’ndaki asırlık köprü, yenisi yapılmak üzere yıkıldı

Sarayköy Köprübaşı’ndaki asırlık köprü, yenisi yapılmak üzere yıkıldı

Sarayköy’de yaklaşık 100 yıl önce yapılan ve İzmir, Manisa yönünde ulaşımı sağlayan, yeni yol ve kavşak yapılmasından sonra atıl kalan köprü yıkıldı. Sarayköy’ün Köprübaşı Mahallesinde bulunan ve yıllarca çürük olduğu için geçmenin tehlikeli olduğunu belirten yazıların bulunduğu köprünün yerine 12 metre genişliğinde yaya yolları da bulunan köprü yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2021 Pazar, 14:07

Sarayköy’ün Menderes nehri kıyısındaki Köprübaşı Mahallesinde bulunan 5 mahallenin yanı sıra, Buldan, Güney ve Manisa yönüne gidenlerin de kullandığı asırlık köprü Devlet Su İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkılmaya başlandı.

Yeni yol ve kavşak yapıldıktan sonra eskisi kadar kullanılmayan ve çürük olduğu gerekçesiyle geçmenin tehlikeli olduğunun belirtildiği köprünün yerine yenisi yapılacak.

Yıkım çalışmalarını kurmaylarıyla birlikte yerinde inceleyen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, köprünün önemini, “Köprübaşı, Sazak, Tosunlar, Ahmetli ve Tepeköy mahallelerimizin yanı sıra Buldan ve Güney ilçelerimiz ile Manisa şehrimizin de ilçemizle ve şehrimizle bağlantısını sağlıyor” diye açıkladı.

Yeni köprü hakkında da bilgi veren Özbaş, “Yeni yapılacak köprümüz 86 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde olacak. Köprünün sağında ve solunda 1,5 metre genişliğinde yaya yolu ve araç trafiği çift şerit şeklinde devam edecek. Modern bir şekilde inşa edilecek Menderes Köprümüz 6 milyon 800 bin liraya mal olacak. Köprümüz müteahhit firmamızın hızlı çalışmasıyla 3 veya 4 ay içerisinde tamamlanacak. Bizim söz verdiğimiz birçok projenin gerçekleştiği gibi bu projenin de devlet kaynaklarıyla gerçekleşmesinden çok memnun kaldık” diye konuştu.

Yorumlar

Kabuzer   -  Bağlantı 25 Ocak 2021, 10:33

Başlığı yazış şekliniz devlet sanki tarihi değeri olan bir köprüyü yıkmış algısı oluşturuyor. Yıllardır o köprüyü korkarak kullanıyoruz. Yıkılıp yenisinin yapılacak olmasına çok sevindiğimi söylemek istiyorum. Yapanlara teşekkür ederiz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı