REKLAMI GEÇ

Sarayköy Tarım OSB ihaleye çıkarıldı

Sarayköy Tarım OSB ihaleye çıkarıldı

Sarayköy’de kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapı işleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kredi desteğiyle ihale edilecek. İhale bedeli 20 milyon 767 bin lira olarak açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2016 Pazar, 09:15

Sarayköy Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin yol, kanalizasyon, ısıtma, çevre aydınlatma, yağmur suyu, sulama ve kullanma suyu ile elektrik dağıtım şebekesini kapsayan ihalesi 28 Haziran Salı günü saat 10.00’da Ankara’da yapılacaktır.

2018’DE BİTECEK
Yıllardır konuşulan ve ihale aşamasıyla gerçekleşme yolunda önemli bir adım atılan Sarayköy Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapı ihale bedeli 20 milyon 767 bin lira olarak açıklandı. Altyapı yapım işinin 1 Temmuz 2018’e kadar tamamlanıp yatırımcıların hizmetine sunulması planlandı.

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK
Sarayköy Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, ülkemizde jeotermal ile ısıtılan ilk bölge olma özelliğine sahip olacak. Yüzde 60 pay ile Denizli Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı,
Yüzde 20’şer payla Denizli Ticaret Borsası ve Denizli Ticaret Odası, Sarayköy Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurucuları oldu.

3 BİN DEKAR SERA
Türkiye’nin jeotermal kaynaklarının yaklaşık yüzde 70 ine sahip Ege Bölgesi’nde jeotermale dayalı Tarım OSB nin kurulmasının Denizli’deki seracılık faaliyetleri ivme kazandıracağı, halen 600 dekara olan jeotermale dayalı seracılığın önümüzdeki 3 yıllık süreçte 3 bin dekara ulaşabileceği belirtildi.

712 BİN METREKARE ALANA KURULACAK
Toplam 712 bin metrekare alana sahip Sarayköy Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde, 477 bin 156 metrekare alanda kapalı sera kurulacak. 12 parsel yer alacağı bölgede, 600 kişinin istihdamı sağlanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı