REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de 3 bin fidan toprakla buluştu

Sarayköy’de 3 bin fidan toprakla buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Sarayköy Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Sarayköy’ün Acısu Mahallesi’ne de 3 bin fıstık çamı fidanı dikildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mart 2016 Cuma, 10:49

Büyükşehir Belediyesi’nin “Sende Bir Fidan Dik, Nefesin Olsun” sloganıyla başlattığı ağaçlandırma çalışmaları Sarayköy’de devam etti. Pamukkale’nin Karakurt Mahallesi’nde hafta başında 16 bin fidanı toprakla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Sarayköy Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Sarayköy’ün Acısu Mahallesi’nde ağaçlandırma yaptı.

Törene, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, Denizli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanı Lale Gönüllü, Denizli Orman İşletme Müdürü Güven Gültekin, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, törende yaptığı konuşmada, baharın gelmesi ile birlikte yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını daha da hızlandırdıklarını söyledi. Özsoy, “Hafta başında Karakurt Mahallesi’nde 16 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bugün de burada 3 bin fidanın toprakla buluşmasına vesile olacağız. Söz konusu çalışmalarla ihtiyaç duyulan tüm alanları ağaçlandırarak, kentimizi ülkemiz ve Denizli’miz için daha güzel ve verimli hale getirmeyi hedefliyoruz. Belki şu anda yaptığımız faaliyetler 1-2 yıl hissedilmeyecek ama 15 yıl sonra burada diktiğimiz fidanların boyumuzu aştığını, gölgesinde piknik yapıp oturulabildiğine şahit olacağız. Geleceğimiz adına iyi bir iş yapıyoruz. Törenimize katıldığınız için herkese teşekkür ediyorum” dedi.

FİDANLARA İLK CAN SUYUNU VERDİLER
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ise, yeşil alan miktarını artırmak için mücadele ettiklerini söyleyerek, ” Sarayköy’de parka, doğaya, yeşil alana önem veriyoruz. Büyükşehir Belediyemizin gösterdiği destek ortada. Denizli yeşil alan bakımından Avrupa standartlarının çok üzerinde bir şehir oldu” diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılanlar, hazırlanan alana 3 bin fıstık çamı fidanının dikimini gerçekleştirip, can suyu verdi.

denizli-buyuksehir-saraykoy-belediyesi-fidan-dikimi-1

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı