REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de JES eylemi

Sarayköy’de JES eylemi

Sarayköy’de jeotermal enerji santrali için sondajların başlatılması bölge halkının tepkisini çekti. Önce konuyu yargıya taşıyan vatandaşlar, daha sonra da bölgede eylem yaptı. Bölge halkı, JES için bölgede gerekli araştırmalar yapılmadan izin verildiğini öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Eylül 2019 Cuma, 14:24

Sarayköy’de Demirci Deresi olarak adlandırılan bölgede jeotermal enerji santrali için sondaj çalışması başlatıldı. Bölgede jeotermal santralin kurulacak olması vatandaşları harekete geçirdi.

YARGIYA GİTTİLER
Bölge halkı, jeotermal enerji santrali için bakanlık izni verildiğini, ancak bu iznin bölgede gerekli incelemeler yapılmadan verildiğini belirterek, sürece tepki gösterdi.

Bölge halkı önce konuyu yargıya taşıyarak, yürütmenin durdurulması ve sondaj işlemlerinin sonlandırılması için dava açtı. Dava, süreci devam ederken, sessiz kalmamayı tercih eden vatandaşlar, sondaj yapılan bölgede eylem yaptı.

JEOTERMAL SANTRALİ İSTEMİYORUZ
Bakanlıktan gerekli iznin alınmasına rağmen, bunun gerekli prosedürler yerine getirilmeden yapıldığını belirten vatandaşlar, basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirdi.

Jeotermal santral öncesi bölgede ciddi inceleme yapılması, çevresel etki ve değerlendirme raporlarının hazırlanması gerektiğini belirterek, “Tüm bunlar yapılmadan, bakanlık nasıl izin veriyor anlayamıyoruz. Bölgenin geleceğini tamamen değiştirecek bir santrale izin verirken, etkilerinin bilinmesi gerekiyor. Jeotermal santralin buraya kurulmasını istemiyoruz. Bunun için de sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Eylemciler, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı