REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de TAKPAS uygulaması için protokol

Sarayköy’de TAKPAS uygulaması için protokol

Sarayköy Belediyesi, “Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi”nin ilçede uygulanabilmesi için harekete geçti. Bu amaçla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Sarayköy Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2015 Perşembe, 12:57

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi (TAKPAS) ile ilgili düzenlenen imza töreni Sarayköy Belediyesi’nde yapıldı. Törene Tapu Bölge Müdür Vekili Süleyman Özen, Bölge Müdür Yardımcısı Halil Nafiz Bayındır, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizli Kadastro Müdürü Mustafa Aktürk, Şube Müdürü İbrahim Gökçakır, Sarayköy Tapu Müdürü Hüsem Altunbaş ve Sarayköy Belediye Başkan Yardımcısı Aytekin Haytabay katıldı.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, imza törenindeki konuşmasında, TAKPAS’ın hayata geçirilmesiyle ile hizmetlerin daha hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini söyledi. Özbaş, “Bu protokol ile vatandaşlarımızın işyeri açma ruhsatı, ilan, reklam ve emlak vergisi gibi işlemlerde daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde hizmet almasını sağlayacağız. Kamu ve özel mülkiyet alanlarının tespiti de kolay bir şekilde gerçekleştirilecek. Böylece hem zaman kaybı önlenecek hem de kurumlar arası yazışmalar azalacak. Sarayköy Belediyesi olarak güncel tapu ve kadastro bilgilerini internet üzerinden online bir şekilde takip edeceğiz” dedi.

Tapu Bölge Müdür Vekili Süleyman Özen de, bu sistemin vatandaşların işini kolaylaştıracağını, Sarayköy Belediyesi’nin de hizmet standartlarını yükselteceğini belirtti. Özen, “Tapu Genel Müdürlüğü olarak gerekli bilgi ve belgeleri kurum ve kuruluşlar ile paylaşıyoruz. Bu kapsamda Sarayköy Belediyemiz ile protokolümüzü imzaladık. Gerekli teknik altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu sistemimiz hizmete sunulacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı