REKLAMI GEÇ

Sarayköy’den deve güreşlerine davet

Sarayköy’den deve güreşlerine davet

Her sene binlerce kişinin yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen Sarayköy Deve Güreşlerinin 37’ncisi 29 Ocak Pazar günü düzenlenecek. Girişlerin ücretsiz olacağını belirten Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Tüm güreş sever vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2023 Pazartesi, 13:19

Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinin kış aylarında vazgeçilmez kültürel etkinliklerinden birisi olan deve güreşlerinde önemli bir yere sahip Sarayköy, bu yılda kültür geleneğini yaşatmaya devam edecek. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın himayesinde, belediye tarafından düzenlenecek Sarayköy Deve Güreşlerinin 37’ncisi gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin tek doğal arenasına sahip Sarayköy’de düzenlenecek deve güreşleri 29 Ocak 2023 Pazar günü Yıldıztepe Mahallesi Demirci Deresi mevkiinde saat 11.00’de başlayacak.

150 ünlü başpehlivan devenin güreşeceği festivalin en iyi şekilde geçmesi için aylar öncesinden hazırlık yaptıklarına değinen Belediye Başkanı Özbaş, “ Ülkemizin dört bir yanından ilçemize gelecek misafirlerimiz için hazırladığımız deve güreşlerimizde şölen havasını yaşayacağız” dedi.

Kültürleri gelenekselleştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını hedeflediklerini belirten Başkan Özbaş, her etkinliği, programı detaylarıyla hazırladıklarını aktardı.

Deve güreşinin Sarayköy’ün kültürel bir mirası olduğuna değinen Başkan Özbaş, “ İlçemizde deve güreşi çok eski yıllara dayanıyor. Bu yüzden il ve ilçemizde olduğu kadar ülkemizdeki güreş sever vatandaşlarımızın aklına ilk gelen yerler arasında bulunuyoruz. İlçemizi geniş kitlelere tanıtan, kültürümüzü yaşatan, geçmişimizi hatırlatan deve güreşleri festivalimize herkesin katılabilmesi için bu sene de ücretsiz yapıyoruz. Festivalimizin kazasız, belasız bir şekilde tamamlanmasını diliyor; tüm vatandaşlarımızı Sarayköy’e davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı