Sarayköy’ün Milli Mücadele’ye katılışının 105’nci yılı kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan milli mücadele ateşinin ilk yakıldığı yerlerden biri olan Sarayköy, 24 Mayıs 1919’da Milli Mücadele’ye katıldı ve düşmanı Menderes Nehrinden bu yana geçirmedi. Sarayköylüler, bu destanın 105. yılını çeşitli etkinliklerle kutladı.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2024 Cumartesi, 12:16
15 Mayıs 1919’da Yunanlıların İzmir’i işgal ederek Aydın, Nazilli ve Sarayköy’e doğru ilerlemeleri karşısında Sarayköy Heyet-i Milliyesi zaman kaybetmeden 24 Mayıs 1919’da harekete geçti. Sarayköy Müftüsü Ahmet Şükrü Efendi’nin önderliğinde kahraman Sarayköylülerin desteği ile büyüyen Sarayköy Heyet-i Milliyesi, düşmanın Denizli’ye girmesini engelledi.
Tarihin altın sayfalarına eklenen Sarayköy’ün kahramanlık destanının üzerinden tam 105 yıl geçti. Sarayköy, gurur ve onur günü olan 24 Mayıs’ta Milli Mücadele’ye katılışının yıl dönümünü törenlerle kutlandı.
Kutlamalar çelenk töreni ile başladı. Atatürk Parkında düzenlenen törene Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, İlçe Emniyet Müdür Vekili Uğur Yaşa, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Tolgahan Şahin, ilçe protokolü, şehit yakınları, gaziler ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Törende Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylendiği törende, konuşma yapan Belediye Başkanı Konya, “Destan 105 yıl önce başladı. Hala daha aynı heyecan, aynı azim, aynı ruh ile devam etmekte. Türk ulusu diye nitelendirdiğimiz her bölgede, her coğrafyada muhakkak bir destan yazılmıştır. Bizi biz yapan değerler her zaman için içimizde yaşattığımız ruhla alakalıdır” dedi.
Sanatçılar Tolgay ve Gülsüm Günaydın’ın verdikleri konser ile vatandaşlar doyasıya eğlendi.