REKLAMI GEÇ

Vali Demir: Sarayköy’de öncelik turizmin

Vali Demir: Sarayköy’de öncelik turizmin

Vali Abdülkadir Demir, Sarayköy’deki“Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi”nde enerji üretimiyle ilgili bir firmanın girişimlerini değerlendirirken, “Maalesef MTA Genel Müdürlüğü, buradaki turizm alanını dikkate almadan enerji ihalesine çıkmıştır” diyerek, bölgeye yatırım yapmak isteyen turizmcilere destek verdi. Demir, önceliğin turizmden yana olmasını istediklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2014 Çarşamba, 14:00

Vali Abdülkadir Demir, daire müdürleri ile birlikte Sarayköy ilçesine gitti. İlçeye gelişinde Sarayköy Kaymakamı Aydın Abak ve Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ile ilçe protokol üyeleri tarafından karşılanan Vali Demir, düzenlenen toplantıda ilçede devam eden yatırımlar ve sorunlar hakkında brifing aldı.

Toplantıda, Sarayköy’ün ekonomik, tarım ve sanayi anlamında çok güçlü bir İlçe olduğunu vurgulayan Vali Demir, daha önce dile getirilen temel sorunlarla ilgili epey bir mesafe alındığını, ancaktakip edilip sonuçlandırılması gereken hususların bulunduğunu belirtti.

Sarayköylü üreticilerin merakla beklediği cazibeli sulama konusuna dağinen Demir, Adıgüzel Barajı’ndan gelen suyun Yenicekent iletim kanallarının yapılmasıyla birlikte bu ovaya ulaşacağını, cazibeli sistemle sulama maliyetinin düşeceğini söyledi ve kanalların bitirilme tarihini 26 Aralık 2014 olarak açıkladı.

MTA’YA ELEŞTİRİ
Sarayköy için önem taşıyan bir başka konunun uzun süredir çözülemeyen 1/1000 ölçekli turizm alanı imar planlarının tamamlanması olduğunu vurgulayan Vali Abdülkadir Demir, şöyle devam etti:
“Bu konu İlçemiz açısından son derece önemli bir husus. Maalesef MTA Genel Müdürlüğü, buradaki turizm alanını dikkate almadan enerji ihalesine çıkmıştır. Bir başka firmada burada enerji işi yapmak istedi. Ancak bununla ilgili de doğal olarak yereldeki turizm yatırımcıları bu işin doğru olmayacağını söylediler. Bizde aynı düşüncedeyiz. Burada enerji önemli. Ancak bizim birinci önceliğimiz yapılacak yatırımlar açısından baktığımızda turizmin son derece önemli olduğu görülüyor. Sonuçta da bakanlıklar arasında koordinasyonun sağlanması gerekiyor. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’de bu konuyla çok yakından ilgilendi. 3-4 defa toplantı yaptık. Artık son aşamaya geldiğimize inanıyorum. Burada Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığımız bir araya gelerek son noktayı koyacaklar. Biz il olarak daha önceki süreçte İl Özel İdaresi, şimdi de Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımız tarafından bu planları tamamlayarak Ankara’ya gönderdik. Kısa süre içinde bu işin tamamlanması gerekiyor. Çünkü yatırımcılarımızda 6-7 yıldır devam eden planlamaların ve hizmetlerin artık devam etmesini istiyorlar.”

TOPLULAŞTIRMA BAŞLIYOR
Sarayköy’de yapılacak arazi toplulaştırma çalışmasıyla ilgili de bilgi veren Demir, “Buradan müjdeyi verebiliriz. Artık bayramdan sonra burada yer teslimi yaparak müteahhit çalışma yapabilir hale gelecek. Bunun da son derece önemli olduğuna inanıyorum. Ovada yapacağımız diğer çalışmalarda bu çalışmaya bağlıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı