REKLAMI GEÇ

3 ton leblebi dağıtacaklar

3 ton leblebi dağıtacaklar

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi 25-27 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Serinhisar 7. Leblebi ve Kültür Festivali’ne katılanlara, 3 ton leblebi ikram edeceklerini söyledi. Gemi, festivale tüm halkı davet etti.

/ DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2008 Salı, 00:00

Leblebinin başkenti Serinhisar, festivale hazırlanıyor. Serinhisar Leblebi ve Kültür Festivali’nin bu sene 7’ncisi yapılacak. 25 Temmuz Cuma günü başlayacak olan festival öncesi, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde, basın toplantısı yapan Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, herkesi festivale katılmaya davet etti. Festival programı hakkında bilgi veren Gemi, “Cuma günü festivalimiz, 18.00’de Hükümet Meydanı’nda başlayacak. Gürcistan Halk Dansları Ekibi bir gösteri sunacak. Ancak, Türkiye sınırlarına girdikten sonra kaza yapmışlar. Bunun için programda olmasına rağmen festivale katılıp katılamayacakları belli değil. Aynı gün Grup Yol, Emine Akmeşe ve Ahmet Günday birer konser verecek” dedi. 26 Temmuz Cumartesi günü ise halk oyunları gösterisinin yanı sıra satranç turnuvası yapılacağını ve Hüseyin Özdemir ve ekibi ile Onur Akın’ın konser vereceğini ifade eden Gemici, 27 Temmuz Pazar günü de piknik ve Karakucak Güreşleri’nin yapılacağını söyledi. Gemi, daha önceden sünnet ettirdikleri 20 çocuğun sünnet eğlencesinin de 27 Temmuz Pazar günü yapılacağını ve aynı gün Hakan Akmaz ile Grup Yelin’in konser vereceğini ifade etti.

Festivali düzenlemelerindeki amacın, Serinhisar’ın iç ve dış piyasadaki leblebi pazarındaki payını artırmak olduğunu ifade eden Gemi, “Amaç, leblebimizi ve kültürümüzü tanıtmak. Leblebide Çorum adını silmek için çalışıyoruz. Zaten Çorum’a da leblebi buradan gidiyor. Önceden sadece sarı leblebi üretiyorduk. Şimdi 15 çeşit leblebimiz var. Ağırlıklı olarak iç pazara çalışıyoruz. Türkiye’nin leblebi üretiminin yüzde 60’ı burada yapılıyor” dedi.

Gemi, festivalde, satışa sunulan leblebilerin yanı sıra 3 ton leblebiyi de ikram edeceklerini belirterek, herkesi festivale katılmaya davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı