REKLAMI GEÇ

Başkan Kobaş’tan ilginç savunma

Başkan Kobaş’tan ilginç savunma

Göreve geldiği günden beri yaptığı açıklamalar ve icraatlarıyla Serinhisarlıların tepkisini çeken Serinhisar Belediye Mehmet Kobaş, yine çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. Kobaş, “Serinhisar Belediyesi’nde işçi kıyımı yaşanıyor” yönündeki iddialarına, “İşe alırken iyi çıkarırken kötü öyle mi?” sözleriyle karşılık verdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 14 Şubat 2016 Pazar, 17:49

30 Mart Yerel Seçimlerinde yüzde 42 oyla göreve gelen AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, yaptığı her icraatı ve konuşmasıyla Serinhisarlıların tepkisini aldı. 

Son olarak, işten çıkarttığı işçiler ve işçi maaşlarını zamanında ödeyememesi nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen Başkan Kobaş’ın iddialara verdiği yanıt da çok konuşulacak.

BELEDİYEYE ZARARA UĞRATTI
CHP Serinhisar İlçe Başkanı ve eski belediye başkanı Hüseyin Gemi, “Biz belediyeyi devrettiğimizde 30 işçimiz vardı. Kobaş göreve gelir gelmez siyasi davrandı ve 30 işçiden 20’sini yüksek tazminatlar ödeyerek işten çıkardı. Kendi akrabaları başta olmak üzere Belediye’ye 40’ın üzerinde işçi aldı. Bunlardan bazılarını geçtiğimiz yıl, bazılarını ise Ocak 2016’da işten çıkardı. Şu anda belediyede 29 işçi çalışıyor. Onlarında maaşları zamanında ödenmiyor. Kobaş, işçi alımları ve işçi çıkartmalarıyla belediyeyi zarara uğrattı” iddialarında bulundu.

HER AY 70 BİN LİRA ZARAR EDİYORUM
Serinhisar Belediyesi’nin maddi sıkıntı içerisinde olduğunu belirten Başkan Kobaş iddialara yanıt verdi. Kobaş, “Belediyemizin 230 bin lira İller Bankası gelirimiz var. 300 bin lira personel giderimiz. Her ay yalnızca personel maaşlarında 70 bin lira zarar ediyorum. Belediye’nin hiçbir geliri yok. Tek gelir kaynağımız, İller Bankası’ndan gelen pay. İşçi ay olduğu gibi bu ayda personel maaşının yarısını ödeyebildik. Elimize para geçtikçe ödüyoruz. Belediyemizin sırf kira alacağı 2 milyon. Bunları tahsil etmemiz gerekir. 13 yıldan beri hiç kira alınmamış” diye konuştu.

İŞE ALIRKEN İYİ ÇIKARIRKEN Mİ KÖTÜ
Serinhisar Belediyesi’nin işçi problemi, havuz probleminden daha karmaşık. Matematikçilerin bile çözmekte zorlanacak . Görevi geldiğinde çalışan 30 işçiden 20’sini, daha sonra aldığı 40 işçiden ise 21’inin belirli aralıklarla işine son veren Başkan Kobaş, şçi problemi ile ilgili ise yalnızca “İşe alırken iyi çıkarırken kötü mü oluyoruz” diye açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı