REKLAMI GEÇ

Serinhisar sesini dünyaya duyuracak

Serinhisar sesini dünyaya duyuracak

Denizli’nin leblebi diyarı Serinhisar ilçesi, 11.si düzenlenecek olan Kültür Sanat ve Leblebi Festivali hazırlıklarını tamamladı. Türkiye’nin % 80 leblebi ihtiyacını karşılayan Serinhisar’ın sesini, Türkiye’ye ve dünyaya duyuracaklar.

/ DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2013 Perşembe, 12:18

Nüfusunun yüzde 50’sinin leblebi imalatı ile uğraştığı Serinhisar’da, yaklaşık 103 tane imalathane faaliyet gösteriyor. Genelde aile fertlerinin çalıştığı ve imalathanelerin evlerinin hemen altında bulunan leblebi üreticileri, 11. Düzenlenen Kültür Sanat ve Leblebi Festivali ile seslerini tüm Türkiye ve dünyaya duyurmaya hazırlanıyor.

Bunun için Serinhisar ilçesinde bu hafta sonu yapılacak olan Kültür Sanat ve Leblebi Festivali ile için hazırlıklar tamamlandığını açıklayan Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, “16 Ağustos 2013 Cuma Günü başlayacak olan festivalimiz, saat 18.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start alacak. Halk oyunları gösterisi, açılış konuşmaları ve plaketlerin verileceği ilk gün saat: 21.00’ de Hasan Cengiz Konser verecek. 22.30’da ise Yusuf Güney İlçe halkımıza unutulmaz bir gece yaşatacak” dedi.

LEBLEBİ’NİN OSCARLARI BELİRLENECEK
Festivalin 2. gününde saat : 16.00’da pazarlama ve paketleme ile ilgili konferansın verileceğini açıklayan Başkan Gemi, festivalin aynı gün saat: 17.00’de gerçekleştirilecek olan Osmanlı Arşivi İle ilgili bilgilendirme toplantısı ile devam edeceğini belirtti.
Ayrıca, Serinhisar’ın gurur kaynağı olan en güzel leblebiyi üreten üreticiler arasında yapılacak yarışmanın ardından saat 21.00’de Aslı Kezgin , 22.30’da da Ozanca sahne alarak sevilen eserlerini ilçe halkı için seslendirecekler.

SERİNHİSAR’A DAVET ETTİ
Festival Programı hakkında bilgi veren Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, şunları söyledi:
“Festivalin son günü olan 18 Ağustos tarihinde hayvancılık ile ilgili konferans saat 18.00’de yapılacak. Pop star yarışmasında yıldızı parlayan Özlem konser verecek. Ardından 22.30’da Türk Halk Müziğinin Güçlü sesi Hüseyin Turan ilçe halkı ile buluşacak. Festivalimiz saat 24.00 de yapılacak olan havai fişek gösterisi ile son bulacak. Bu sene 11.si yapılacak olan festivaldeki temel amacımız Türkiye’nin yüzde 80 leblebi ihtiyacını karşılayan Serinhisar’ın sesini Türkiye’ye ve dünyaya duyurmaktır. Sesimizin ulaştığı herkesi leblebinin başkenti Serinhisar ilçemize bekliyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı