REKLAMI GEÇ

Serinhisarlı damat yine dolandırıldı

Serinhisarlı damat yine dolandırıldı

Serinhisar’da ancak filmlerde görülebilecek bir olay yaşandı. 3 ay önce Fatma adında Suriyeli bir gelin tarafından dolandırılan Serinhisarlı Rıza T. 3 ay sonra aynı yöntemle yeniden dolandırıldı. Adını Hale olarak veren Halep nüfusuna kayıtlı Sabrin Kessar tarafından 8 bin TL dolandırılan Rıza T.nin bu kez hızlı davrandığı ve kadının yakalandığı bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2016 Salı, 11:45

Serinhisarlı Rıza T. 3 ay önce adını Fatma olarak tanıtan Suriyeli bir kadın ile evlenmiş, ancak düğünün ardından kadının yakınları olarak tanıttığı suç ortaklarıyla birlikte kayıplara karışmasıyla dolandırıldığını anlamıştı. Başka illerde de aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığı belirtilen çete daha sonra operasyonla yakalanmıştı.

SURİYELİ EŞ SEVDASI İKİNCİ KEZ BAŞINI YAKTI
Serinhisarlı Rıza T.nin Suriyeli eş inadından vazgeçmemesi, ikinci kez dolandırılmasına yol açtı. İskenderun’dan aracılar vasıtasıyla Suriye uyruklu Hale adında bir kadınla evlenen Rıza T. düğünde 6.500 liralık altın taktı, aracıya da 1.500 lira verdi.

DÜĞÜNDEN SONRA KAYIPLARA KARIŞTI
Adını Hale olarak tanıtan kadının düğünden sonra takılarla ortadan kaybolmasının ardından soluğu yeniden Serinhisar Emniyeti’nde alan Rıza T. dolandırıldığı ihbarında bulundu.

SURİYE KADIN KISA SÜREDE YAKALANDI
İhbarın ardından harekete geçen polis, adını Hale olarak tanıtan Halep nüfusuna kayıtlı Sabrin Kessar’ı kısa sürede yakaladı. Kadının üzerinde takı olarak verilen 3 bilezik, bir çift küpe ve altın yüzük ele geçirildi. Gözaltına alınan Suriyeli gelin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AYNI YÖNTEMLE BİR BAŞKASI DA DOLANDIRILDI
Öte yandan aynı yöntemle dolandırıldığını öne sürerek Serinhisar Emniyet Amirliği’ne başvuran Hüseyin D. de ismini Ritaç olarak bildiği bayan tarafından dolandırıldığını, takılan altınları geri aldığını fakat aracılara 5 bin TL para verdiğini ve şikayetçi olduğunu söyledi.

KAYNAK: Acıpayam Gazetesi

denizli-serinhisar-suriyeli-gelin-yakalandi-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı