REKLAMI GEÇ

Serinhisarlı leblebiciler krizde

Serinhisarlı leblebiciler krizde

Leblebinin ana vatanı Serinhisar zor günler yaşıyor. Türkiye’nin komşularıyla olan sorunları ve doğu illerinde yaşanan karmaşa Serinhisarlı leblebi üreticilerini krize soktu. Leblebi satışından alınan çekler karşılıksız çıkınca üretici mali krize girdi. Krizden 20 dolayında imalatçı etkilendi, zararın 10 milyon lira dolayında olduğu öğrenildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2016 Cuma, 10:43

Türkiye’nin leblebi üretim merkezi Serinhisar zor günler yaşıyor. Kriz öncesi yüksek oranlarda sipariş alan ve iyi bir ticaret yaptığını düşünerek tonlarca ürünü bağlantılı oldukları firmalara gönderen Serinhisarlı leblebiciler, çeklerin tarihi geldiğinde büyük şok yaşadı.

ZARAR 10 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE
Yüklü miktarlardaki çeklerin tek tek ödenmemesi, Serinhisarlı leblebicileri zor durumda bıraktı. Mali darboğaza giren üreticiler, nohut alamadı, işyeri ve personel giderlerini ödeyemez hale geldi. Söz konusu satışlardan kaynaklanan zararın 10 milyon lira dolayında olduğu ve bundan 20’nin üzerinde üreticinin etkilendiği ifade edildi.

TEK SORUN ÇEKLER DEĞİL
Serinhisarlı üreticinin sorunu karşılıksız çıkan tekler değil. İlçede yoğun bir şekilde üretimi yapılan bir ürünün patentinin Denizlili bir firma tarafından alınmış olması da üreticiyi olumsuz etkiledi. Serinhisarlılar bu ürünün üretimini durdurmak zorundan kaldı. Serinhisar’daki imalathanelerde küçülme ve işçi çıkarmalar başladı.

(Kaynak:Acıpayam Gazetesi.com)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı