REKLAMI GEÇ

Yatağan’a Anadolu İmam Hatip lisesi

Yatağan’a Anadolu İmam Hatip lisesi

İslam Hukuku Profesörü Mustafa Cevat Akşit, doğum yeri olan Serinhisar’ın Yatağan Mahallesi’ne Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yapımı için protokol imzaladı. 10 Derslikli, mescit, yemekhane ve kantinden oluşan İmam Hatip Lisesi, 500 bin liraya mal olacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2014 Çarşamba, 15:49

Denizli Valiliği makamında gerçekleştirilen okul protokolüne, Vali Vekili Ali Sözen, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Serinhisar Kaymakamı Zeyit Şener ile hayırsever Prof. Mustafa Cevat Akşit katıldı.

Denizli’nin Serinhisar İlçesi’ne bağlı Yatağan Mahallesi doğumlu 76 yaşındaki emekli İslam Hukuku Profesörü Mustafa Cevat Akşit, babasının uzun süre ücretsiz ders verdiğini hatırlatarak, “Bugün bizaynı işi ücret karşılığında yapıyoruz. Babam yaşasaydı ne derdi bilmiyorum. Ben de kazandığımı Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptırarak, hem doğduğum topraklara vefa borcumu ödemek hem de 4 yaşında kaybettiğim babam Şakir Ali Ağırbaş’a layık olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

500 BİN TL’YE MAL OLACAK
Yatağan’a yapılacak olan 10 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temeli bu yıl içerisinde atılacak. 2015 yılında tamamlanması beklenen Anadolu İmam Hatip Lisesi, 10 derslik mescit, yemekhane ve kantinden oluşacak. 300 öğrencinin öğrenim göreceği Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi, 500 bin TL’ye mal olacak ve tamamı hayırsever tarafından karşılanacak.
denizli-cevat-aksit-okul-yaptiriyor-ic

5 KATLI BİNA BEKLİYOR
Daha önce Yatağan’a 200 kitabın bulunduğu özel kütüphane, Özel Erkek-Kız Öğrenci Yurdu ve fakirler için aşevi yaptıran hayırsever İslam Hukuku Profesörü Cevat Akşit, İlahiyat Fakültesi Yapılması şartı ile PAÜ üniversitesine 3 bin 500 metrekare arsa üzerine yapılmış 5 katlı bina bağışladı. Ancak PAÜ’den herhangi bir yanıt gelmediğini söyleyen Akşit, “Yatağan’da hazır 5 katlı İlahiyat Fakültesi Binası var. PAÜ kabul etmez ise, başka üniversiteleri getiririm. Ayrıca burada öğrenim görecek öğrencilere devletin verdiği burstan daha fazlasını vermeye hazırım” dedi.

Yorumlar

Yılmaz bal   -  Bağlantı 16 Temmuz 2014, 17:52

Hocama yakışır.Allah hayırlı uzun ömür versin

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı