REKLAMI GEÇ

Yatağan’a Bıçakçılık Müzesi acılacak

Yatağan’a Bıçakçılık Müzesi acılacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Serinhisar’ın bıçakçılıkla ünlü mahallesi Yatağan’a bir müze açılacağını bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2014 Cuma, 09:48

Başkan Osman Zolan, ilçe gezilerine Serinhisar ile devam etti.İlçeye gelişinde Belediye Başkanı Mehmet Kobaştarafından karşılanan Zolan, mahalle muhtarları ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya katıldı.

İlçeye kazandırmayı düşündükleri projeler ve büyükşehirin ilçe yapılanması hakkında bilgi veren Zolan, “Serinhisar’a ilişkin büyük hayallerimiz var. Buranın ekonomik değerlerini ön plana çıkarmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. İlçe halkının günlük yaşantısını farklılaştırmak adına yerel yönetim olarak bizler burada güzel ve büyük projelere imza atacağız. İlçenin merkezine buraya yakışır bir meydan düzenlemesi yapmak istiyoruz. Ayrıca kapalı bir pazaryeri yaparak, ilçe halkının daha sağlıklı ortamlarda alışveriş yapmalarını sağlayacağız. Yine Serinhisar’a çok amaçlı bir salon ve kültür merkezi gerekli. Bu konunun üzerinde de arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapacaklar. Ayrıca ilçenin bir otoparka ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Otopark konusunda da ne gerekiyorsa yapılacak” dedi.

Serinhisar Kaymakamlığını da ziyaret eden Başkan Zolan,Kaymakam Zeyit Şener tarafından ilçeyle ilgili bilgiler aldı veSerinhisar’a yapılması planlanan projelere ilişkin saha incelemesinde bulundu.

OKUL MÜZEYE DÖNÜŞECEK

Yatağan’a da giden Zolan, burada 1930 yılında yapılan ve şuandakullanılmayanNamık Kemal İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulundu. Tarihi binanın restorasyonu yapılarak Bıçakçılık Müzesi olarak hizmet vereceğini açıklayanZolan, “Yatağan’ın geleneksel üretimi olan bıçakları bu tarihi binayı restore ederek sergilemek istiyoruz. Ayrıca burada atölyeler oluşturarak üretimin nasıl yapıldığını ziyaretçilere göstereceğiz. Hem bu tarihi bina yaşayan bir mekana dönüştürülecek hem de Yatağan Bıçakçılığı’nın tarihi geçmişini geleceğe taşımış olacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı