REKLAMI GEÇ

16. Kızılcabölük Festivali tamamlandı

16. Kızılcabölük Festivali tamamlandı

Kızılcabölük Belediyesi’nin düzenlediği 16. Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali renkli görüntülerle tamamlandı.

/ DENİZLİHABER / 1 Haziran 2010 Salı, 16:58

Festival komitesinin hazırladığı kutlama şenlikleri, 28 Mayıs Cuma günü Kızılcabölük Belediye Meydanı’nda başladı. Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu’nun, Atatürk büstüne çelenk koyması ile festival alanına geçildi. Açılışta, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ile İstiklal Marşı okundu. Festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Uslu, “Bizden öncekiler amatörce başlatmış biz de inşallah daha profesyonel olarak devam ettireceğiz. Yaptığımız birçok etkinliğin yanı sıra bu sene ayrıca festival programına aldığımız Özay Gönlüm Amatör Ses Yarışması yapılacak” dedi.

Festivalin açılış merasimine birçok belediye başkanı, sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri de katıldı. Festivale, Denizli Vali Vekili Muhsin Çatmadım da katılarak bir konuşma yaptı. Kızılcabölük Müzesi’ndeki sergilerin açılış töreni ile devam eden festivalde, Kızılcabölüklüler Vakfı’nın organize ettiği ve Pamukkale Üniversitesi ile Kızılcabölük Belediyesi’nin destek verdiği “2. Özay Gönlüm Ses Yarışması” büyük bir heyecanla izlendi. Kızılcabölük Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı ve Kızılcabölüklüler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Ulukoç, yapılan festivalin Kızılcabölük için çok önemli olduğunu ifade ederek; “Hem Belediye Kadın Meclisi hem de Kızılcabölüklüler Vakfı olarak her zaman Başkanımız Abdülkadir Uslu’nun yanında yer alacağız ve desteğimizi sürdüreceğiz” dedi. Festivalin ilk günü olmasına rağmen Kızılcabölüklüler ve dışarıdan gelen yaklaşık 3 bin kişi yarışmayı izledi.

Özay Gönlüm Amatör Ses Yarışması’nda, yarışmaya katılan 11 yarışmacı, sahnede ter dökerken Pamukkale Üniversitesi Müzik Bölümü öğretim üyelerinden oluşan jüri üyeleri de puanları paylaştırdı.

Yarışma arasında verilen molalarda Osman Gönlüm, “Ninenin Mektubu”nu okudu. Ramazan Paşaoğlu ise Özay Gönlüm adına yazdığı ‘Yaren’ şiirini okudu. Gecenin sonunda yarışmaya katılanlar sahneye davet edildi ve birinci seçilen ses yarışmacısı açıklandı. 16. Kızılcabölük Festivali’nde ilki düzenlenen yarışmada, Halide Özcan birinci seçildi. Murat Doruk Bursalı ikinci olurken, Ayşe Demirci üçüncülük ödülünü aldı. Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, finalist 12 yarışmacıya ve jüri üyelerine Özay Gönlüm heykelciği hediye etti.

Festivalin İkinci gününde ise yoğun bir hareketlilik yaşandı. Kızılcabölük Hanife Ahmet Paralı Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin tasarladığı ve hazırladığı elbiseler bir defilede sunuldu. Hazırladıkları birbirinden güzel elbiseleri sunan öğrenciler, muhteşem bir finalle gösterilerini tamamladı. Dakikalarca ayakta alkışlanan öğrenciler, final gösterisini iki defa tekrarladı.

Defileden sonra sahne alan Nuray Hafiftaş, büyük bir coşkuyla alkışlandı. Efe, sahne aldığı anda yer yerinden oynadı. On binin üzerinde izleyicinin izlediği konserde Efe, Kızılcabölük’ ü salladı.

Festivalin üçüncü gününde Kızılcabölük Belediyesi’nin hayırseverlerin katkısı ve desteğiyle yaptığı “iki kaşık bir tabak” keşkek hayrı ile devam etti. Hazırlanan 55 kazan keşkek, yaklaşık yedi bin kişinin tarafından tüketildi.

Festivalle ilgili değerlendirmede bulunan Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu: “Festivali kazasız belasız tamamlamanın huzurunu yaşıyorum. Düzenleme komitesi, Kızılcabölük Belediye çalışanları ve vakfımızın yoğun gayretleri ile başarılı bir şekilde tamamlanan festival, bizim yüz aklarımızdan birisi olmaya devam edecek. İnşallah seneye 17’incisini tekrarlayacağımız festivalin geçmiş yıllara göre kat kat yoğun ilgi görmesi bizi mutlu etti. Aldığımız tepkilerin olumlu olması bütün yorgunluğumuzu aldı. Eksiklerimizi tespit ettik inşallah gelecek yıl bu eksiklikler de ortadan kaldırılmış olacak. Güvenli bir festivalin gerçekleştirilmesi ve kayda değer hiçbir vukuatın yaşanmaması konusunda üstün çaba gösteren ilçe Jandarma komutanlığına özellikle teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Festival düzeninin sağlanmasında görev alan isimsiz kahramanlarımız 63 gencimizi de ayrıca kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
4 Mayıs 2024 Cumartesi 5 18Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 3 17Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 1 20Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 3 23Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 4 24Az Bulutlu