REKLAMI GEÇ

17’NCİ FESTİVALDE, 82 KAZAN KEŞKEK DAĞITILDI

17’NCİ FESTİVALDE, 82 KAZAN KEŞKEK DAĞITILDI

Bu sene 17’ncisi gerçekleştirilen Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali’nde, birbirinden farklı etkinlikler düzenlendi. Festivalde, 82 kazanda, 8 bin kişilik hazırlanan ‘Kızılcabölük Keşkeği’ de ikram edildi.

/ DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2011 Salı, 16:51

Kızılcabölük 17. Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali bereketli başladı. Sağanak yağış altında devam eden hazırlıklardan sonra, Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu’nun, Atatürk ve Kızılcabölüklü Şehitler Anıtı’na çelenk koyması ile 27 Mayıs’ta başlayan festival, Atatürk İlköğretim Okulu halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile devam etti. Gençlerin nefes kesen gösterisi büyük alkış aldı. Açış konuşmasını yapan Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdulkadir Uslu, “Artık festival tarihi bizim için bir milat oldu. Hani milattan önce milattan sonra gibi… Hemşerilerimiz, ‘festivalde buluşalım’, ‘festivalde görüşürüz’ diye randevulaşmaya başladı. Dostlarımız, ‘kebabı hazırla, badılcan ütmesini hazırla. Festivalde oradayım ha!” demeye başladı. Zaten önemli olan da bu değil mi? Festivalin özünde bu yok mu? İnsanların kaynaşması, dostların buluşması, eğlenmek, Kızılcabölük’ün kültür, sanat, tekstil değerlerini tanıtmak, Kızılcabölük’ün güzelliklerini dostlarımızla paylaşmak yani farklı bir gün yaşamak değil mi? Birlik ve beraberliğimizin bir simgesi olan festivalimizin ülkemizin de birlik ve beraberliğine vesile olmasını dilerim. Bir olalım ki diri olalım, bir olalım ki güçlü olalım. Güçlü olalım ki mutlu olalım” dedi.

Sergiler, festival boyunca açık kaldı
Açılışa, Tavas protokolünün yanı sıra, siyasiler de ilgi gösterdi. Program sergilerin açılışı ile devam etti. Festival bünyesinde; Mehmet Selçuk karikatür sergisi, Hüdaverdi Akçakaya, İrem Omsak, Memduh Ök, Ayşe Ekelik resim sergisi, Meral Özcan da ebru sergisi açtı. Sergiler, festival süresince izleyenlerin beğenisine sunuldu. Daha sonra program, Nazilli Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile devam etti. Yoğun ilgi gören mehteran gösterisinden sonra açılış etkinlikleri tamamlandı.

Yarışmada Yüksel Karsel birinci oldu
Etkinlik, 3. Özay Gönlüm Ses Yarışması ile devam etti. Finale kalan Gülnaz Ona, Zeynep Nur Kaçar, Beyza Ötkün, Kübra Aktaş, Gamze Dağ, Rabia Mergensoy, Yüksel Kaysel, İsmail Çokacar, Hasan Derilioğlu sahne aldı. Birbirinden güzel parçaları seslendiren yarışmacıları Makbule Kaya, Feray Şenkibar, Muharrem Gürel Adak, Sezer Süngü ve Kadriye Kaymak’tan oluşan jüri değerlendirdi. Yüksel Karsel 2011 yılının 1’incisi seçilirken, Kübra Aktaş 2’nci ve İsmail Çok Acar 3’üncü oldu.

Finale Makbule Kaya damga vurdu
2009 yılında Özay Gönlüm ses yarışması 1’incisi Duygu Çivril ve 2010 yılının 1’incisi Halide Özcan´ın Özay Gönlüm’den türküler seslendirmesinden sonra, Denizlili başka bir sanatçı Ümit Eren sahne aldı. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden festivalin ilk gün finaline, Türk Halk Müziği Sanatçısı Makbule Kaya’nın sahneye çıkarak, yöresel oyunlar oynaması damgasını vurdu.

Dokuma ürünler de yarıştı
28 Mayıs 2011 Cumartesi günü; “En Güzel El Dokuması” yarışması ile etkinlikler başladı. Eşref Doğu’nun dokuma ürünü birinci olurken, Aynur Yolcuoğlu’nun dokuması ikinci, Neriman Öztekin’in dokuması üçüncü oldu.

Birçok farklı etkinlik yapıldı
Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu “Seyit Onbaşı Tiyatro Gösterisi”, H. İbrahim Aydın Anaokulu Öğrencileri Gösterisi’nin ardından, Kızılcabölüklü Sanatçı Aycan İnaç sahne aldı.
Aizheimer Derneği Tiyatro Grubu gösterisi ve Denizli Emekli Öğretmenler Derneği Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun konseri, Tekden Hastanesi ve Kızılay’ın sağlık etkinlikleri, GEKİAD’ın lokma hayrı ve MHP Kızılcabölük Belde Teşkilatı’nın “piskevüt ikramı” ile devam eden programın gündüz bölümü, Kaya Moda Evi’nin Kızılcabölük kumaşlarından oluşturduğu koleksiyonun sunulduğu defile ile tamamlandı.

8 bin kişilik keşkek hazırlandı
Akşam programı ise Kale Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile başladı. Program Makbule Kaya ve Efe’nin konseri ile devam etti. Yaklaşık on bin kişinin izlediği konserin ardından, festival 29 Mayıs 2011 Pazar günü ‘Kızılcabölük Keşkeği’ ikramı ile devam etti. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği festivalde, keşkek ikramı, Kızılcabölük Ahmet Sami Uslu Mesire Alanı’nda yapıldı. Keşkek, 82 kazanda yaklaşık 8 bin kişilik hazırlandı. Festival, mevlit okunması ve dualar ile sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 8 22Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 6 18Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 4 17Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 3 22Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 6 23Az Bulutlu