REKLAMI GEÇ

28 İmam, 8 Kur’an kursu hocası organ bağışladı

28 İmam, 8 Kur’an kursu hocası organ bağışladı

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan “Her Bağış Yeni Bir Hayat” projesi kapsamında Tavas’da görev yapan 28 imam ve 8 Kur’an kursu hocası organ bağışında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mart 2019 Perşembe, 13:05

Denizli’de organ bağış sayılarını arttırmak için başlatılan “Her Bağış Yeni Bir Hayat” Projesi’ne Tavas İlçe Müftülüğü tarafından büyük destek geldi. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rabia Durkal tarafından Tavas’ta görev yapan imam, müezzin ve Kur’an Kursu hocalarına iki seanslık eğitim verilerek organ bağışının önemi anlatıldı. Eğitim sonunda da organ bağış standında organ bağışlamak isteyen 28 imam ve 8 Kur’an kursu hocası organlarını bağışladı.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uzman. Dr. Berna Öztürk organ bağışı konusunda vatandaşlardan en çok dinen caiz olup olmadığı yönünde sorular geldiğini, Tavas’da görev yapan din görevlilerinin organ bağışında bulunarak bu soruya en güzel cevabı verdiklerini söyledi. Öztürk, “Mart ayı itibariyle Denizli’de organ bağış sayılarını arttırmak için yeni bir projeye başladık. Projemiz kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Denizli Müftülüğü ile çeşitli protokoller yaptık. Projemizin tanıtım toplantısında İl Müftümüz Mehmet Aşık da organ bağışının dinimizce caiz olduğunu hatta caizin ötesinde insan hayatını kurtarmak için gereklilik olduğunu vurgulayarak; ‘Maide suresinin 32. Ayetinde geçtiği gibi Her Kim Bir Hayatı Kurtarırsa, Bütün İnsanları Kurtarmış Gibi Olur’ diyerek organ bağışının önemine vurgu yapmıştı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 11 29Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 12 27Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 11 30Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 13 31Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 14 30Az Bulutlu