REKLAMI GEÇ

Akyol iddialı başladı

Akyol iddialı başladı

Tavas’ın AK Partili Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, büyükşehir ile birlikte ortaya çıkan uyum sürecini kısa sürede tamamlayıp, hizmet için yola koyulacaklarını, problemlerin çözümü için hızlı koşmaları gerektiğini söyledi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2014 Cumartesi, 09:49

Denizli’nin büyükşehir olmasıyla belde ve köy statülerinin sona erdiğini anımsatan Akyol, 30 Mart sonrası Tavas Belediyesi’nin hizmet alanına giren köy ve beldelere tek tek gittiğini, sorunları tespit edip çözüm getirecek projeler için kolları sıvadıklarını belirtti.

İNSAN, ŞEHİR VE DEMOKRASİ
Makamların geçici olduğu ve halkın gönlündeki makamı dikkate aldığını ifade eden Akyol, gittiği her yerde ‘insan, şehir ve demokrasi’ vurgusu yaptığını, heyecanını yitirmeden yenilenme, fark yaratma ve rekabet edebilme olguları üzerinde durduğunu kaydetti.

“SEVDAMIZ TAVAS”
Tavas için hayallerini anlatırken bir ufuk çizgisi çizen Akyol, “Enerjimizi, sinerjiye dönüştürmeliyiz. Bizim asıl amacımız hizmet etmektir. Adımız, muhtar olmuş ya da belediye başkanı olmuş, Hiçbir önemi yok. Sadece, unvan için, makam için bu ateşten gömleği giymek doğru değil. Bizim sevdamız Tavas’tır” ifadesini kullandı.

“REKABETTE GÜÇLÜYÜZ”
Rekabetin sadece ticarette olmadığını, hayatın her alanına yayıldığının bilincinde olduğunu anlatan Akyol, “Rekabet, eskiden ülkeler arasında olurdu, sonra bu şehirlerarası rekabete dönüştü. Şimdi ilçeler, hatta mahalleler arasında bile rekabet var.Bu rekabet, pozitif anlamda, tatlı bir rekabet. Bence rekabette en güçlü ilçe Tavas.Denizli, ekonomik anlamda, sosyokültürel anlamda hızlı bir değişim yaşıyor. Bizim de bu değişime ayak uydurmamız şart. Bu sorumluluk da beni uyutmuyor” dedi.

“HIZLI KOŞACAĞIZ”
Tavaslı vatandaşlarla sohbetinde de “sabır” isteyen Akyol, “Sabırla koruk, pekmez olur” atasözünü hatırlatarak, “Çalışma şevki ve arzusu içindeyim. Hemen park yapalım, asfalt yapalım da göz boyayalım diye bir derdimiz kesinlikle olamaz. Bunları da yapacağız ama hepsinin bir sırası var. Proje kitapçığımda bulunan bütün projelerimi seçime 6 ay kalaya kadar tamamlayacağız. 10 belediye birleştik, bunun bir uyum süreci var ve bu devam ediyor. Sorunlarımız elbette var ama hepsi çözülecek. Bunun için de daha hızlı koşmamız gerekiyor” diye konuştu.

11 ÜLKE 66 ŞEHİR 350 İLÇE GÖRDÜ
Görevi Mehmet Karabay’dan devralan Başkan Turhan Veli Akyol, eğitim hayatı ve vizyonuyladikkat çekiyor. 1988’de Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Akyol, şu anda Pamukkale Üniversitesi’nde sosyoloji üzerine yüksek lisans yapıyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi’nde halkla ilişkiler bölümüne devam ediyor.

Tavas Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü görevlerinde bulunanAkyol, kamuda çalıştığı dönemde 11 ülke, yurtiçi ve yurtdışında 66 şehir ve 350 ilçeye sosyal, kültürel ve mesleki geziler yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 25Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 8 26Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 9 25Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 9 25Çok Bulutlu