Altınova’da su taşkınlarına karşı dere ıslah çalışması

Tavas’ta, tarım alanlarının bulunduğu bölgelerden geçen derelerin taşkınlarla yol açtığı zararın önlenmesi amacıyla ıslah çalışması başlatıldı.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Haziran 2015 Perşembe, 09:20
İlçede aşırı yağışlar sonrası meydana gelen su taşkınlarından en çok etkilenen yerlerden birisi Altınova Mahallesi oluyor. Ekili tarım alanlarında zarara yol açan taşkınların önlenmesi için ıslah çalışmaları buradan başlatıldı.
bulunan dere için kolları sıvadı. Bahar ve yaz aylarında etkili olan sağanak yağış sonrası sel taşkınları sebebiyle ekili tarım alanlarının zarar görmemesi için dere ıslah çalışmalarına hız verdi.
Tavas Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yılmaz İzci, “Bütün olumsuzlukları bertaraf etmek için, merkez ve mahallerinde ekiplerimiz tarafından çok yoğun bir çalışma yapmaktayız. Amacımız vatandaşlarımızın olası taşkın durumlarında mal ve can güvenliğini sağlamak. Görev alanımız içerisinde yer alan derelerde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Tavas | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
1 Temmuz 2025 Salı | 17 | 33 | Az Bulutlu |
2 Temmuz 2025 Çarşamba | 17 | 32 | Az Bulutlu |
3 Temmuz 2025 Perşembe | 14 | 29 | Az Bulutlu |
4 Temmuz 2025 Cuma | 13 | 30 | Açık |
5 Temmuz 2025 Cumartesi | 15 | 34 | Az Bulutlu |