REKLAMI GEÇ

Avdanlıların Termik Santral tepkisi devam ediyor

Avdanlıların Termik Santral tepkisi devam ediyor

Denizli il sınırları içinde kurulmak istenen enerji santralleri ile ilgili tartışmalara sürerken, 2016 yılından beri Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci devam edem AVDAN Termik Santrali ile ilgili yeni bir toplantı gerçekleşti. Avdan köyünde gerçekleşen toplantıya köy sakinlerinin yanı sıra çevre köylerden vatandaşlar ve Denizli’den Büyük Menderes Çevre İnisiyatifi katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2019 Pazartesi, 14:16

Avdan Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından kurulmaya hazırlanan madencilik ve termik santral faaliyeti ile ilgili yapılan toplantı, Avdan ve çevre köylerden gelenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Avdan köyünde yapılan ve geniş bir katılımın gerçekleştiği toplantıda, ÇED süreci ile ilgili gelişmeler görüşüldü, köy sakinlerinin soruları yanıtlanırken, yeni gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Büyük Menderes Çevre İnisiyatifi’nin termik santraller ve diğer enerji santralleri ile ilgili olarak yaptığı sunum ve video gösterisi, bölge sakinleri tarafından ilgi ile izlendi.

Termik santraller konusunda yapılan bilgilendirmede, santralin doğal çevre üzerinde yaratacağı kirlenmenin yanı sıra halk sağlığına etkileri ve ortaya çıkması muhtemel hastalıklar konusunda bilgi verildi.

Verilen bilgiye göre kurulacak termik santral Avdan dışında Adam Harmanı, Kırköy, Narlı, Kurbalık, Gölbaşı, Doğanköy, Denizoluk, Kayapınar, Sofular ve Ebecik mahallelerini etkileyecek. Bölgenin Tavas Ovası açıklığında bulunması nedeniyle ortaya çıkacak salınım, ortalamanın çok üzerinde bir kirlenmeye yol açacak.

Avdan’da yapılmak istenen ve halen ÇED süreci tamamlanmayan termik santral girişimi, yöre halkının tepkisi ile karşılaşmış, 4 Ağustos 2016 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan ÇED bilgilendirme toplantısından sonra, çeşitli platformlar aracılığıyla bu tepki dile getirilmişti.

Santral girişimi, bölge halkının imza toplayarak tepkisini ortaya koymasına yol açmış, bu gelişmeler CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan tarafından TBMM’de soru önergesine konu edilmiş, toplanan 500 dolayındaki imza ise Avukat Ahmet Hakut tarafından bir dilekçe ile taahhütlü posta olarak Denizli Valiliğine gönderilmişti.

17 Şubat 2019 tarihinde yapılan son toplantıda ise termik santralın yaratacağı sorunların yanı sıra bölge halkının tepkileri dile getirilerek tarımsal çeşitliliğe vereceği zararlar konuşuldu.

Yorumlar

basicman   -  Bağlantı 18 Şubat 2019, 22:56

TEK KELİME İLE BÖLGEYE VE TARIMA,YAŞAYAN TÜM CANLILARA İHANETTİR.HANGİ AKLA HİZMET BU İŞLER YAPILMAYA ÇALIŞILIR,NEDEN EN NAZİK BÖLGELERE YAPILMAK İSTENİR,İNSANLARIN DÜŞÜNMESİ LAZIM.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 25Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 8 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 27Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 11 26Parçalı Bulutlu