REKLAMI GEÇ

BİLİM ADAMLARI KIZILCABÖLÜK’TE

BİLİM ADAMLARI KIZILCABÖLÜK’TE

TÜBİTAK’ın öncülüğünde bu yıl 2.si düzenlenen Pamukkale ve çevresinde doğa eğitimi projesi katılımcıları Doğanın, tarih, tekstil ve kültür- sanat ile buluştuğu nokta olan Kızılcabölük’te incelemelerde bulundu.

/ DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2011 Salı, 18:13

12- 21 Temmuz tarihlerinde uygulanan “2. Pamukkale ve çevresinde doğa eğitimi projesi” kapsamında Kızılcabölük’e gelen gurup; Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Hasan KARA ve Yardımcı Doç. Dr. Muhammet Akaydın’ın öncülüğündeki 45 kişilik katılımcı grup ve öğrencilerden oluştu.

Hanife ve Ahmet Paralı Tekstil ve el sanatları müzesini gezen guruba müzedeki Kızılcabölük odasında; Yardımcı Doç. Dr. Hasan Kara, Yardımcı Doç. Dr. Muhammet Akaydın ve öğrencilere Kızılcabölük Belediyesi Başkan vekili Fikret Merç tarafından Kızılcabölük ve Kızılcabölük el dokuması üzerine bilgi verildi.

Yardımcı Doç. Dr. Hasan Kara: “Etkinlik grubumuzu 15 tane öğretmen ve araştırma görevlisi, 10 tane yüksek lisans ve doktora öğrencisi, 20 tanesi lisans öğrencisi oluşturmaktadır. Etkinlik programımız, Denizli çevresindeki mağaralar, Keloğlan mağarası, Kefe yaylası, Honaz Dağı etkinliği ile devam edecek. Şu an da geçmişi 600 yıl öncesine dayanan, dokumacılığın ve dokuma kültürünün merkezi olan Kızılcabölük te bulunuyoruz. Ayrıca doğal zenginlikleri ile de öne çıkan bu beldede olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi. Katılımcılara, Kızılcabölük odasında Kızılcabölük Kaşık Helvası ikram edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 8 22Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 6 18Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 4 17Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 3 22Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 6 23Az Bulutlu