REKLAMI GEÇ

Binlerce yıllık süsleme sanatı ‘Terrakota’ Tavas’la özleşti

Binlerce yıllık süsleme sanatı ‘Terrakota’ Tavas’la özleşti

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) misafiri oldu. Başkan Akyol, MÜSİAD Başkanı Biltekin’e, tarihi MÖ 210 yılarına dayanan ve binlerce yıl süsleme sanatı olarak üretilen Terrakota takdim etti. Akyol, Terrakota’nın Tavas’ın adıyla özleştiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2017 Perşembe, 10:37

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) misafiri oldu. Başkan Akyol’u MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı İsmail Biltekin ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Sıcak bir ortamda geçen sohbette Başkan Akyol, projeleri hakkında dernek üyelerini bilgilendirdi.

Göreve geldikleri günden bu yana Tavas’ın gerek ekonomik gerekse sosyal ve kültürel anlamda kalkınması için ellerinden gelenin en üstününü yapmaya gayret ettiklerini belirten Başkan Akyol, “Tavas büyüyor, hizmetlerimiz genişliyor. İlçemizde her gün yenilikler oluyor. Tavas artık bir cazibe merkezi haline geldi. Bu da beraberinde yeni ihtiyaçları doğuruyor. Tavas Belediyesi olarak bu ihtiyaçlara en kısa sürede cevap vermek amacıyla ilk önce araç filomuzu genişleterek hizmet kalitemizi en üst seviyeye çıkarmayı hedefledik. Bizim 3 büyük hedefimiz var; Yenilik, İlerleme ve Büyüme. Her geçen gün hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda yeni adımlar atıyoruz. Büyük projelere imza atarak Tavas’ın çehresini değiştiriyoruz. Tavas’ın en büyük ihtiyacı gençlerin, çocukların ve kadınların zamanlarını kaliteli bir şekilde geçirebilecekleri alanların olmasıydı. Biz de eski Tekel binamızı kendi öz kaynaklarımızla Kültür merkezi projemizi hayata geçireceğiz” dedi.

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin ise Başkan Akyol’un ziyaretinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret sonunda MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’a plaket takdim etti. Başkan Akyol da, MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin’e Tavas’ın adıyla özleşen Terrakota takdim etti.

TERRAKOTA NEDİR?
Terrakotta, pişmiş kil bazlı, kahverengimsi kızıl renkli, mat seramik. Bununla birlikte bazı su geçirgen, parlak seramiklere de terrakotta denir. Saksı ve çömleklerden, su ve kanalizasyon borularına; yüzey süslemelerinden, inşaat malzemelerine kadar çok çeşitli bir kullanım alanı vardır. Geçmişte yaygın olarak süs eşyası ve heykel yapımında kullanılmıştır. Çin’deki Terrakotta Ordusu (Toprak Askerler) bunun en çok bilinen örneklerindendir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 21Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 9 28Parçalı Bulutlu