Bozdağ’da mahsur kalanlar kurtarıldı

Dün akşam saatlerinde yoğun tipi ve kar nedeniyle Bozdağ’da mahsur kalanların tamamı kurtarıldı. Tahliye işlemi 3 grup halinde gerçekleştirildi, kurtarma çalışmalarının tamamlanması ile mahsur kalanların sayısının da 200 olduğu ortaya çıktı.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ocak 2019 Cumartesi, 12:43
Dün akşam saatlerinde birden bastıran tipi ve kar nedeniyle Bozdağ Kayak Merkezi’nde mahsur kalan ve tesislerde misafir edilen 200 kişinin kurtarılması için gece saatlerinde ara verilen çalışmalar sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başlamıştı.
Ekipler önce karayolunda kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı.
Zaman zaman ekiplerin zor anlar yaşadığı olayda karayoludaki kar güçlükle temizlenerek saat 11.00 sıralarında kayak merkezine ulaşıldı.
Yaklaşık 1,5 metreyi bulan karda bazı araçların karla gömülü olarak şarampolde kaldığı görüldü.
Ekipler kayak merkezinde bulunan yaklaşık 200 kişiyi 15 saat süren çalışmanın ardından üç aşamada bölgeden tahliyesini gerçekleştirdi.
İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, olumsuz hava koşulları nedeniyle mahsur kalan vatandaşların sağlıklı bir şekilde bölgeden tahliyesinin gerçekleştirildiğini söyledi.
Karda mahsur kalan ve Aydın’ın Nazilli ilçesinden kayak merkezine ilk gez gelen Nihat Kıracan, dünden buyana belediye ekiplerinin kendilerine güzel şekilde ağırladığını ifade etti.
Yasin Ünlü ise gecenin zor geçtiğini belirterek eve gideceği için mutlu olduklarını anlattı.
Yorumlar
Kış turizmi,günü birlik kayak merkezi işletmek apayrı bir iştir.Bir kere acil durum plan ve proğramın olacak, yeterli ekipmanın olacak, yol özellikle emniyetli olacak, tipi ve çığ durumunda acil kurtarma noktaların olacak.her araç dağa salınmayacak!
Yorum Yaz
Hava Durumu
Tavas | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
9 Mayıs 2025 Cuma | 10 | 27 | Parçalı Bulutlu |
10 Mayıs 2025 Cumartesi | 11 | 25 | Parçalı Bulutlu |
11 Mayıs 2025 Pazar | 10 | 24 | Parçalı Bulutlu |
12 Mayıs 2025 Pazartesi | 7 | 21 | Parçalı Bulutlu |
13 Mayıs 2025 Salı | 8 | 21 | Parçalı Bulutlu |