REKLAMI GEÇ

Bu protokol örnek olacak

Bu protokol örnek olacak

Geçtiğimiz yıl çetin geçen kış şartlarına hazırlıksız yakalanan ilçe belediyeleri bu kez temkinli davranıyor. Kış döneminin en çekin geçtiği ilçelerden olan Tavas’ta da örnek bir adım atıldı. Tavas Belediyesi, kış dönemi kullanmak üzere tuz stoğu yapmaya başladı. Altıntop Kuruyemiş ile protokol imzalayan Tavas Belediyesi, hem atık tuzları kullanarak çevreyi koruyacak, hem de ciddi bir tasarruf yapmış olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Eylül 2015 Çarşamba, 13:31

Tavas Belediyesi, kış dönemi buzlanan yollarda kullanmak için tuz alımına başladı. Kış boyunca kullanacak tuzun 12 tonunu Altıntop Kuruyemiş’ten temin edecek olan Tavas Belediyesi, geri dönüşüme de katkı sağlayacak.

Kuruyemiş işlenirken kullanılan ve sonra atık haline gelen tuza talip olduklarını belirten Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Geçen yıl Tavas oldukça sert bir kış geçirdi. Ancak Tavas Belediyesi olarak bir tek vatandaşımızın dahi yollarda mahsur kalmaması için 7 gün 24 saat esasına dayalı çalıştık. Bu yıl da aynı azim ve performansla daha çok çalışacak ve tedbirlerimizi çok daha önceden alarak sorunları henüz oluşmadan önce çözüme kavuşturacağız. Bu sorunlardan biri de şüphesiz ki buzlanan yolların tuz ihtiyacıdır. Biz de bu ihtiyacımızı karşılamak üzere Altıntop Kuruyemiş’e gittik ve onların bir defa işlendikten sonra atık haline gelen tuzlarına talip olduk” dedi.

“DOĞA DOSTU BİR ANLAŞMA OLDU”
Kış süresince kullanılacak 12 ton tuzu Altıntop Kuruyemiş işletmelerinden temin edeceklerini vurgulayan Akyol, “Biz, çevreci ve doğa dostu bir Belediye olduğumuzu her fırsatta gösteriyoruz. Geri dönüşümden her şekilde faydalanmak gerekir. Böylece hem israf yapmamış hem de doğanın dengesine olan saygımızı yitirmemiş olacağız” diye konuştu.

BEŞ FİRMA İLE DAHA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Beş ayrı firma ile daha görüşmelerinin devam ettiğini açıklayan Akyol, bu yıl tüm tuz ihtiyacını geri dönüşümden elde edilen tuzlarla karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Yorumlar

Tavaslı   -  Bağlantı 9 Eylül 2015, 16:56

Geçen sene tuz almadığınız için mi yollarımız kapandı? Zaten yapılması gereken göreviniz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 25Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 8 26Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 9 25Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 9 25Çok Bulutlu