REKLAMI GEÇ

Civciv besleyerek başladı, 14 yaşında çiftlik kurdu

Civciv besleyerek başladı, 14 yaşında çiftlik kurdu

Tavas’ın Solmaz Mahallesi’nde yaşayan İzzet Han Cabbar, dedesinin verdiği civcivler ile başladığı serüvenini kısa sürede büyüttü, içinde 200 tavuk, 6 büyük ve 15 küçükbaş hayvan olan bir çiftlik haline getirdi. Küçük yaşta büyük hedeflerin peşinde koşan İzzet Han’ın başarısı yöneticilerin de dikkatini çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2021 Çarşamba, 16:42

Tavas’ın Solmaz Mahallesi’nde tebessüm yaratan ve takdir toplayan bir başarı öyküsü ortaya çıktı.

14 yaşındaki İzzet Han Cabbar, dedesinin alıp kendisine verdiği civcivler ile nereye gideceğini kendisinin de bilmediği bir maceranın içinde buldu kendisini. Dedesinden aldığı civcivleri büyüten ve yumurta almaya başlayan İzzet Han, kazandığı parayı harcamak yerine yeni tutkusunu büyütmenin yoluna gitti.

Önce tavuk sayısını ve kazandığı parayı artıran İzzet Han, bir süre sonra kurbanlık koyun ve oğlak aldı, bunları büyütüp satarak sayısını daha da artırdı.

Tavuk ve küçükbaş hayvanın yanına büyükbaş hayvan da eklemeye başlayan İzzet Han Cabbar, 14 yaşında içinde 200 tavuk, 6 büyükbaş ve 15 küçükbaş hayvan olan bir çiftlik kurdu.

YÖNETİCİLERİN DİKKATİNİ ÇEKTİ
İzzet Han Cabbar’ın bu çabası ve ortaya koyduğu başarı yöneticilerin de dikkatini çekti.

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Tavas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Nas ile Tavas Ziraat Odası Başkanı Süleyman Tozlukoğlu küçük yatırımcıyı ziyaret etti.

Konuklarına küçük çiftliğini gezdiren İzzet Han, yaşadığı süreci anlattı, hikayeleri ile bir kez daha etkiledi.

ERKAYA: ÖRNEK OLMASI GEREK
Ziyaret ve küçük işletmeciyle ilgili değerlendirme yapan Yılmaz Erkaya, İzzet Han’ın çabasını ve ortaya koyduğu başarıyı duyunca ziyaret etmek istediklerini ifade etti.

Erkaya, “Maşallah kuşları, keçileri, koyunları, inekleri ve tavukları var. Hem okuyor hem tarımla uğraşıyor. Üretiyor, kendine ve ailesine gelir sağlıyor. Yaşıtlarına örnek olduğu için teşekkür ediyorum. Umarım ileride daha iyi yerlere gelerek, ülkemiz tarımına büyük katkılar sağlar. Biz teşkilat olarak her zaman yanındayız” dedi.

Yorumlar

Erkan Acar   -  Bağlantı 13 Şubat 2021, 14:16

Gerçekten inanmak isterdim ama bunlar film iki resim altına yazi ekle geç nasıl inancaz buna biz başka ülkedemi yasiyoruz

Berat   -  Bağlantı 11 Şubat 2021, 10:40

Köydeki her genç çiftçi öyle devlet görmesi gerekenleri mı görüyor bilmiyorum çiftimizin yanındayız diyorlar asli yok çiftiye destek lazım ithal parasını kendi vatandaslara vermek yok 2 fazlasını dışa vermek var

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 7 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu