REKLAMI GEÇ

Tavas’ta Gençlik Haftası, Zeybekler Günü, Milli Mücadele kutlamaları start aldı

Tavas’ta Gençlik Haftası, Zeybekler Günü, Milli Mücadele kutlamaları start aldı

Tavas Belediyesi Gençlik Haftası, Milli Mücadele kutlamaları ve Zeybekler Günü’nü entegre hale getirip paket halinde kutlayacak. Belediye Başkanı Turan Veli Akyol, “Milli mücadele ve Atatürkçülükle ilgili şekilcilik yapmıyoruz, icraat yapıyoruz” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2017 Çarşamba, 13:49

Tavas Belediyesi tarafından Gençlik Haftası kutlamalarına çeşitli aktivitelerle geçtiğimiz Pazartesi günü başlandı, dün güreş müsabakaları düzenlendi, bugün basketbol turnuvası yapılıyor. Etkinlikler kapsamında yarın (Perşembe) akşam saat 20.00’de Murat Başaran ve Lara Gençlik Konseri düzenlenecek, Cuma günü de Zeybekler Günü Festivali başlayacak.

Zeybekler Günü için Tavas’a Denizli, Uşak, Aydın, Muğla, Kütahya, İzmir, Afyonkarahisar gibi illerden çok sayıda zeybek ekibi gelecek. Saat 14.00’te Çarşı Meydanı’ndan Bağlar Mesireliği’ne kortej yürüyüşü düzenlenecek. Zeybekler oyunlar oynayacak. Cumartesi günü halk oyunları gösterisi yapılacak. Çeşitli spor, sosyol ve kültürel aktivitelerin ardından Pazar günü Geleneksel Kızılcabölük Doğa Yürüyüşü ile kutlamalar sona erecek.

TAVAS’I BARIŞ İÇİNDE BİR ARADA TUTAN DEĞERLER
Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Tavas Belediye Başkanı Turan Veli Akyol, 16 Mayıs Milli Mücadele Günü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Bayramı ve Zeybekler Günü’nü entegre olarak kutlayacaklarını söyledi.

Akyol, “Bu toplumu barış içinde bir arada tutan değerler Atatürk, milli mücadele ruhu ve zeybek kültürüdür. 16 Mayıs 1919’da Tavas Meydanı’nda büyük bir miting yapılarak milli mücadele başladı. Toplumumuz vatansever tutumundan ödün vermeyerek, 1919’daki ruhla yaşamaya devam ediyor. Büyük Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda üretmek, yatırım yapmak, muasır medeniyetler seviyesine çıkmamız gerekiyor. Zeybek ise duruşuyla dosta güven düşmana korku sarar. Zeybeğin de beşiği Tavas’tır. Amacımız zeybek kültürünü uluslararası arenada da tanıtmak. Milli mücadele ve Atatürkçülükle ilgili şekilcilik yapmıyoruz, icraat yapıyoruz. Bu değerlere sahip olup, yaşatmaya çalışan Tavas’ta barış ve huzurun kentidir. Etkinliklerimize tüm Denizli halkı davetlidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 13
21 Nisan 2024 Pazar 4 18Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 27Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Çok Bulutlu