REKLAMI GEÇ

Tavas’ta kantinlere sıkı denetim

Tavas’ta kantinlere sıkı denetim

Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe genelindeki öğrencilere hizmet veren kantinlerde hassas bir inceleme gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2017 Çarşamba, 08:22

Okulların açılmasının ardından okulların kantinlerinde satılan gıdaların üretim ve son kullanma tarihleri, kantin ve çalışanlarının temizliği denetlendi.

Amaçlarının sağlıklı nesiller yetiştirmek olduğunu vurgulayan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Okullarda çocukların beslenmesinde hizmet veren kantinlerin temizlik ve hijyen konusunda gerekli tedbirleri almaları bizim için çok önemli. Geleceğin varisi olan öğrencilerimizin sağlıklı koşullarda, sağlığa zararlı olmayan yiyecek ve içecek tüketmeleri gerekmektedir. Bu yüzden çocukların gelişimlerine katkıda bulunmak en büyük önceliğimizdir. Gerekli hijyen kurallarının sağlanıp öğrencilerimizin sağlığına zarar gelmemesi için ekiplerimizin denetimleri sıklıkla devam edecektir. Buradan okul kantin işletmecilerimize de bu denetimlerde bize yardımcı oldukları ve titiz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ÖNCELİK HİJYEN VE TEMİZLİK
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Zabıta Müdürü Yahya Konyalı,” Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz halk sağlığı için farklı iş kollarındaki işletmelerin denetimlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu kontrollerde kişisel personel hijyeni, ekipman hijyeni, eldiven ve önlük gibi kriterleri kontrol ettikten sonra çocuklar için satılması uygun olan ve uygun olmayan ürünlerin kontrolünü sağlıyoruz. Tavas Belediyesi olarak tek gayemiz, işletmelerin standartlara uygun olarak hijyen ve temizlik kurallarına riayet edecek şekilde hizmet vermesidir” dedi.

Ayrıca ekipler tarafından işletmecilere uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 8 26Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 12 24Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 6 23Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 27Az Bulutlu