REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük defne kokacak

Kızılcabölük defne kokacak

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Beldesi’nde kilit taşı döşenen mezarlık yanındaki kaldırımlara 500 defne fidanı dikildi. MHP’li Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, “Kızılcabölük’ün bir yanı ıhlamur kokarken bir yanı da defne kokacak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Ocak 2013 Cuma, 16:17

Belediye çalışanları tarafından yürütülen ağaç dikim çalışmalarını kontrol eden ve defne fidanı dikimine yardım eden Başkan Abdülkadir Uslu, Kızılcabölük’te ağaçlandırma çalışmalarında zeytin, ıhlamur, badem, ceviz, Antep fıstığı gibi endüstriyel bitkileri tercih ettiklerini söyledi.

500 defne fidanını özellikle kilit parke taşı döşenen mezarlık çevresindeki yol kenarlarına diktiklerini belirten Uslu, “Mersin gibi defnenin de mistik bir etkisi var. Kış aylarında da yaprağını dökmediği için defneyi tercih ettik. Kızılcabölük’ün bir yanı ıhlamur kokarken diğer yanı defne kokacak” dedi. Dikilen defne fidanlarını korumak için etrafları kafes teli ile çevrildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
13 Mayıs 2025 Salı 7 22Parçalı Bulutlu
14 Mayıs 2025 Çarşamba 7 21Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2025 Perşembe 5 23Parçalı Bulutlu
16 Mayıs 2025 Cuma 8 26Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2025 Cumartesi 9 26Parçalı Bulutlu