REKLAMI GEÇ

Tavaslıların üniversite rüyası gerçek oldu

Tavaslıların üniversite rüyası gerçek oldu

Denizli’nin Tavas ilçesinde uzun yıllar hayali kurulan Tavas Meslek Yüksekokulu, 5 yıl sonra eğitime açıldı. Üniversite yapılması için gurbetteki Tavaslılar dahil tüm ilçe tek yürek olurken, bir zamanlar tütün deposu olan binanın eğitim yuvasına dönüşmesi vatandaşları mutlu etti.

/ DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2012 Cumartesi, 14:21

Her tuğlasında emeği bulunan Tavaslıların üniversite hayali 2007 yılında başladı. Dönemin kaymakamı Yusuf Güler, ilçenin bu hayalini gerçekleştirmek için Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü’ne ait üç binadan oluşan tütün deposunun meslek yüksekokuluna çevrilmesi için ilk girişimi başlattı. Uzun süren prosedürler sonunda tütün depoları yükseokul yapılmak üzere Tavas Kaymakamlığı’na devredildi. Tavaslıların mücadelesi ise asıl bundan sonra başladı. Tavas eski Kaymakamı Yusuf Güler üniversite için 6 maaşını bağışladı. Tavaslı gurbetçiler dahil vatandaşların tam desteğini alan üniversite için konserler, kermes, matine, yemekli eğlenceler düzenlendi. “Bir Tuğla da Siz Koyun”, “We want university” gibi kampanyalar yapılırken, maddi destek bulunması için okuldaki amfilerin isim hakkı da satıldı. Yaklaşık 5 yıldır üniversitenin tamamlanması için ter döken Tavaslıların hayali sonunda gerçekleşti. Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) bağlı Tavas Meslek Yüksekokulu kayıtlarının 3-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceği açıklanırken, ilk yıl üç bölümle hizmet vereceği duyuruldu.

Burs müjdesi
Tavas Ticaret Odası her üç bölümde ilk 5’e giren öğrencilere aylık 100 TL karşılıksız burs vereceğini duyurdu. Tavas Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin 13 öğretim üyesi ve 1 uzman ile 17 Eylül’de ders başı yapacakları ifade edildi. Organik Tarım, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ile İşçi Sağlığı ve Güvenliği bölümleri olmak üzere toplam 3 bölümden oluşan Tavas Meslek Yüksekokulu için 2 ek bölüm müracaatının yapıldığı, Aşçılık ile Çocuk Gelişimi bölümleri için ek kontenjanın istendiği öğrenildi. PAÜ Tavas Meslek Yüksekokulu Sekreteri Emin Kınlı, okulu kazanan öğrencilere yardımcı olmak ve bilgilendirmek amacıyla sosyal iletişim ağında sayfa açtıklarını söyledi. Kınlı, “Tavas Meslek Yüksekokulu sadece alınan kararların bir ürünü değil, emeğin ve inancın ürünüdür. Kaymakamlık, belediye, dernekler, vatandaşlar ve hayırseverlerin gayreti ile ilçeye üniversite kazandırıldı. Burada öğrencilerimiz için her türlü kolaylığı sağlayacağız. Önümüzdeki yıllarda üniversitemiz daha da büyüyecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 8 22Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 6 18Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 4 17Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 3 22Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 6 23Az Bulutlu