REKLAMI GEÇ

Tavas’ta 235 yıllık gelenek

Tavas’ta 235 yıllık gelenek

Tavas’ın Baharlar ve Keçeliler Mahallesi sakinleri, 235 yıllık geleneği yaşattı, Dede Dağı’na çıktı, kurbanlar kesti Kara Dede Türbesi’nde dua etti, şükür namazı kıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2017 Pazartesi, 17:56

Tavas’ın Baharlar ve Keçeliler Mahallesi sakinleri, bu yıl ki hasat bitiminde şükretmek için Kara Dede Türbesi’nin bulunduğu Dede Dağı’na 235. kez çıktı, kurban kesip, dua etti. Kesilen kurbanlar sırık kebabı yapılarak katılımcılarla paylaşıldı. Kurbanların kesilip pişirilmesinin ardından Kara Dede Türbesi’nde topluca şükür namazı kılındı.

Kurban kesimi ve şükür duasına Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, Ziraat Odası Başkanı Orhan Akyol, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

BİRLİK, BERABERLİK, İYİLİK VE DAYANIŞMANIN VÜCUT BULMUŞ HALİ
Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, burada yapılanın sadece kurban kesip yiyelim, içelim, eğlenelim anlamını taşımadığını belirterek, “Bugün burada birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşmak, şükretmek kelimelerinin vücut bulmuş halini görüyoruz ve yaşıyoruz. Geleneğimize, kimliğimize, değerlerimize, medeniyetimize de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bugün burada bunun en somut örneklerini görüyoruz” dedi.

ARTIK HER TÜRLÜ ARAÇLA ÇIKABİLİYORUZ
Baharlar Mahalle Muhtarı Mehmet Erez ise, “235 yıldır devam eden geleneğimiz ve şükür duamız her geçen yıl daha fazla ilgi ve katılımcı ile devam ediyor. Bu yıl 150 adet kurban kestik. Daha önceleri eşeklerle, katılarla ve traktörlerle ancak ulaşımı yapılabiliyordu. Bu yıl Tavas Belediye Başkanımız Sayın Turhan Veli Akyol’un talimatlarıyla baştan aşağı yenilendi. Artık her türlü araçla buraya çıkabiliyoruz. Vatandaşlarımız da bu durumdan gayet memnun kaldılar. Belediye Başkanımıza destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 13
21 Nisan 2024 Pazar 4 18Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 27Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Çok Bulutlu