REKLAMI GEÇ

Tavas’ta 50 yıllık çürük bina yıkılacak, Büyükşehir Belediyesi modern karargah yapacak

Tavas’ta 50 yıllık çürük bina yıkılacak, Büyükşehir Belediyesi modern karargah yapacak

Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Başkanı Osman Zolan ve Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Tavas Jandarma İlçe Komutanlığı’nın yıkılıp, yerine yenisinin yapılması için protokol yaptı. Büyükşehir, hiçbir bedel almadan jandarmaya içinde eğitim alanı, sosyal tesis ve hizmet binasının bulunacağı modern bir tesis kazandıracak.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2017 Cuma, 15:46

50 yıllık olan Tavas İlçe Jandarma Komutanlığı Hizmet Binası yıkılacak, yerine ise Büyükşehir Belediyesi modern bir karargah yapacak.

İl Jandarma Komutanlığı’ndan Antalya İl Jandarma Alay Komutanlığı’na atanan Tuğgeneral Cengiz Yıldız, kentten ayrılmadan dakikalar önce önemli bir protokole imza attı. Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Başkanı Osman Zolan ve Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Tavas Jandarma İlçe Komutanlığı’nın yıkılıp, yerine yenisinin yapılması için protokol yaptı.

Tavas’ın Samanlık Mahallesi’nde 2 bin 800 metrekarelik alanda hizmet veren Jandarma Komutanlığı’nın bulunduğu yer Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek. Bu alan Tavas İlçe Meydanı Projesi’ne dahil edilecek. Bu yer karşılığı Büyükşehir Belediyesi, Denizli-Muğla Karayolu üzerinde 5 bin metrekarelik alan üzerine içinde eğitim alanı, sosyal tesisler, hizmet binasının da yer alacağı modern bir tesis inşa edip jandarmanın kullanımına verecek.

ZOLAN; “BU İMZA CENGİZ YILDIZ KOMUTANIN HAKKIYDI”
Protokol töreninde konuşan Başkan Zolan, “Cengiz Yıldız komutan ile 18 ay önce konuştuk ve Tavas’taki jandarma karakolunun yıkılıp yenisinin yapılması kararına vardık. Geçen zaman da gerekli prosedürler tamamlandı ve protokol aşamasına gelindi. Cengiz Yıldız Denizli’den ayrılmadan önce protokolü yaptık. Zira, bu projede onun emeği büyüktü, bu nedenle protokole onun imza atması gerekiyordu. Benzeri projeyi başka ilçelerde de uygulayacağız” dedi.

JANDARMA BİNASI DEPREME DAYANIKSIZDI
Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Tavas’taki binanın 50 yıllık, depreme dayanıksız olduğunu söyleyerek, “Miladı dolmuş bir bina jandarma teşkilatına yakışmıyordu. Başkan Zolan’a çok teşekkür ediyorum. Yeni binamız Osmanlı ve Selçuklu mimari tarzında olacak. Denizli’den ayrılmadan önce bu protokole katılmak beni çok mutlu etti” diye konuştu.

Vali Karahan ise, güzel bir gelişmeye tanıklık ettiği için mutlu olduğunu kaydetti, “İki tarafın da, Tavas’ın da kazanacağı güzel bir proje oldu” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 7 22Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 7 24Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 9 26Açık