REKLAMI GEÇ

Uslu 550 vekile mektup gönderdi

Uslu 550 vekile mektup gönderdi

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Beldesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, TBMM çatısı altındaki tüm milletvekillerine mektup yazıp gönderdi. Uslu mektubunda mahalle olmak istemediklerini belirtip, 550 vekilden yardım istedi.

/ DENİZLİHABER / 8 Eylül 2012 Cumartesi, 14:03

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Beldesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Kızılcabölük Beldesi’nin kültürel, sanatsal, doğal, tarihsel bir çok özelliği taşıyan bir belde olduğunu, yeni çıkacak Büyükşehir Yasası’nda değişikliklerin yapılması ile Kızılcabölük Belediyesi’nin 100.üncü kuruluş yılını kutladığı 2012 yılında mahalle olma durumuyla karşı karşıya kaldığını ve ilçe kalmak istediklerini söyledi.

TBMM’deki tüm partilerin milletvekillerine tek tek mektup yazarak yardımcı olmalarını isteyen Uslu mektubunda, “Uygulanmakta olan Büyükşehir kanununda değişikliklerin yapılacağı, bu değişikliğin içeriğinde köylerin ve beldelerin şu an bağlı oldukları ilçenin mahallesi olacağı belirtiliyor. Bu yasa değişikliğinin içeriğini gerek medya gerekse siyasetçiler sıkça dile getirmekteler. Bu değişiklik kapsamında yaşamakta olduğum beldem Kızılcabölük’ün de mahalle olacağı muhtemel görünüyor. Ayrıcalıklı bir belde olan ve belde oluşumuzun 100. yılını kutladığımız, geçmişinde nahiye müdürlüğü ile yönetilmiş, bilinen tarihi ile 650 yıllık köklü bir geçmişe sahip, kültürel, doğal, tarihsel yapısı ile turizm merkezi olan bir beldeyiz. Bu özelliklere haiz beldemizin, beldeliği kaybetmesi kabul edebileceğimiz bir gelişme değildir ayrıca bu hak etmediğimiz bir durumdur. Bölgesinde el sanatları ve dokuma merkezi olarak öne çıkmış, tarihi geçmişi, doğal yapıları, anıtsal yapıları ve tarihi dokusunun yanı sıra sanatsal ayrıcalığı ile bir turizm ve cazibe merkezi olma noktasında hızla ilerleyen Kızılcabölük’ün statüsü değişecekse dahi bu ayrıcalıklı sebeplerle ilçe olarak değiştirilmesi gerekmektedir.Tüm bu nedenlerle bir belde sakini olarak Kızılcabölük’ün mahalle olmasını istemiyor ve beldemizin statüsünde değişiklik yapılmamasını talep ediyorum. Kaldı ki bir statü değişikliği olacaksa dahi yukarıda saydığım ayrıcalıklı nedenlerden dolayı Kızılcabölük’ ün ilçe yapılması hususunda hassasiyet gösterilmesini arz ve talep ediyorum” diye yazdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 8 22Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 6 18Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 4 17Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 3 22Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 6 23Az Bulutlu